Hanya seciputt ilmu nak berkongsi..bukan proo dan bukan otai..bukan pula nak berlagak pandai..hanya sedikit perkongsian yang boleh manfaatkan bersama..

Jom Tengok!!

Friday, November 11, 2011

Blog/web Sewing Tutorial



Assalamualikum...

Wah ahri ni date nyer cantik yer...ehehehehehe..rasa2 cik sue ramai ni akad nikah hari ni or mlm ni...kene pulak hari jumaat kan?..ok kepada yang di ijabkabulkan pada tarikh keramat ni cik sue doakan semoga kalian bahagia sepangjang usia yer dan di murahkan rezeki..

Dah lama cik sue tak buat n3 tutorial....cik sue mengalami sindrom mr "M" yang maha dasyat ahahahaha...malas yang terlampau-lampau...tak tau nak cakap apa dah..mang malas gile.Semoga sindrom ni cepat pergi huuuu cik sue pun rimas jugak sebenarnya ngn rasa malas yang amat2 ni...

Cuti sekolah dah tak lama lagi nak tiba,tinggal lagi seminggu je kan?...ehehehehehe..maka bermula la musim yang glamour..musim budak-budak lelaki bersunat dan musim kenduri kawenn...

Cuti sekolah tahun ni cik suami kata nak g cuti2 kat melaka je..huuuu ok laa tu lagik pulak dah lama tak jalan kat melaka kan...hermmmm...sebelum pergi melaka cik sue dan anak2 cam biasa laa balik bercuti ke trengganu heeee..jangan mare ahhhh..musim berjalan dah nak mula ehehehehe...

Ok laaa korang,ni ada sedikit blog/web tutorial jahitan nak di kongsi...cik sue dapat dari geng mesin jahit kat group fb ehehehehehe...korang layan lahhh...jenuhlah korang ahahaha....tatatattata











http://tipnut.com/category/crafts/ .. kat sini mcm2 tutorial ade..surf la..byk bangat



































BAG



















































classy pleated iridescent clutch





































FOR BABY










OTHERS

http://tipnut.com/sewing-caddy-patterns/  -Sewing Caddy & Thread Catcher

KIDS








LADY





SMOCKING















TIPS



Cloth diapers pattern






7 comments:

Aku dan Sulaman said...

wow byknye list sue....tergodek ker...hahaha...apepn thanx...seronokkan byk boleh blajo...sharing mering...huhu...

kakayaya said...

pphuyyoohhhhhhhhhhhhhhhhhh!!! lobam!!!!.. he he he

Cik Sue said...

ahahahahaha nasib la korang ...nak sangat tutorial kan..amekkkkk...
KaK syarul...tutorial yang ada kat group gmj tuu ahahahaa...dah lupe ehhh nak kene sebat ni ahahahaha...

SyahNur said...

amboi cik sue.. bnyk nye link tutorial.. hehe...

Cik Sue said...

eheheehehhee....

peace said...

lawa gak baju sedondon dgn langsir, ya.....heheh...

Anonymous said...

Nice Post.

----------
I love http://youtube.com