Tuesday, October 1, 2013

Peraduan yang tak bape nak ikhlas :-P..ngeh ngeh ngehhh....

Assalamualaikumm

heeee...check da tak sedih lagik dah...biasa la ..den minah rempit berjiwe kental beb..mana leh lelama duk dalam taman..tak berasap la ekzoss motor mesin jait den kan?...ekekekekeke...toce yg ada kasik den semngat..( mcm mak budak jiwang mnta perhatian je kan )

ok..cs tengok makin hari makin ramai yg follow blog makcik yg kejap sepi kejap meriah ni...cs tengok dan jalan2 kat blog lain pun dah banyak yang sudi buat tuto dekat blog..group..fb memasing..meriah sagt..tk macam masa memula dulu cs kenal dunia blog dan fb..dulu cs masih igt...cs bertanya kansedikit ilmu..perkhhhh mcm ssh sangat nak tolong ..aissss xleh salah kan dorang jugak..dorang meniaga kan?...tapi Alhamdulillah..cs tengok sekarang kat mana2..merata rata ..semua berebut rebut bagi tuto jahit..Syukur...

Ok kali ni cs nak tengok ahli blog cs yang silent reader keluar menonjolkan diri ..ehehehehe yg selalu keluar menonjol nonjol tu cs sangat alukan korang jugak..pendek kata semua ahli blog cs ni layak menyertai peraduan yg tak bape nak ihklas ni ahahahahaha....

ok caranyer mudah aje....

1.Bermula pada saat ini,hari ini dan tahun ini.....cs nak korang tggalkan komen apa sahaja...korang kutuk cs siap korang ahahahaha...setiap komen cs nak korang akhiri dengan perkataan " CS SAYA NK "

kalau yg silent reader tu kan..xbanyak cakap la kan..pun boleh ..tggal komen " CS SAYA NK " sahaja pun boleh....

INGATTTTTTT....kalau xde  3 perkataan dan xde tanda ".."...dia d aggap komen rosak ...ekekekeke

2.Setiap ahli bebas boleh buat bape komen selagik korang larat ( tak kose mak nak kire komen krang ekekeke )

3.cs akn publishkan komen korang dlm tempoh tertentu sebelum tamat...kasik korang sakit jiwe sikit la ( elek ahhhh da namanyer peraduan x ekhlas kan...) kihkihkihkih

4.Tempoh peraduan yang tak ihklas ni akan tamat pada hari SABTU ..5HB10  tahun ni lah weiii...pada jam 12 malam...ahahahaha-saje nak kenekan korang kan ekekeke

5.Selepas jam 12 mlm pada hari tersebutnyer...insyaAllah kalau tak de aral melintang patah..cs publishkan komen yang d tinggalkan....kita sama2 tengok..siapa yang kena....

6.cs mencari pengomen yang ke 100 ( seorang ) yang ke 151 ( seorang )..kihkihkihk ada dua orang pemenang yang berlainan okey..xaci kalau nama sama...oppssss peraduan ni hanya utk ahli berdaftar blog sahaja ehehehe cik anymous tak leh join :-P....Komen batal kihkihkihkih...kalau nk join sila daftarkan dr dulu ikikikikiki

HADIAH

PEMENANG DAPAT SEHELAI....sehelai dah laaa..kan peraduan tak ekhlas  ni ehehehehehe..dapat sehelai setiap seorang blouse "indah" ikut ukuran pemenang nak..,nak nursing pun cs jahitkan..up to u okeyy...kain dia cotton mahai wehhh,lembut,sejuk,n tebal..cs beli semeter rm25 wehhhhh....( tak ekhlas tu..kn lah bagitau rege kan ahahaha )..jap nak tayang kain dia ....kn pilih salah satu yer..tak leh nak semua..mahai wehh ...den tak ihklas ni ahahahaha





kain kalau ada yang terbaru nnti cs tunjuk kat pemenag suh pilih okey..( sebenarnya ada...mls nk snap...kalau xekhlas ni,dia malas lain macam sikit ekekekeke )




ni ropanyer blouse indah yer...yg biasa dgn yang nursing...pilihan d tangan anda....:-D...






okey lahhh..rase setakat tu aje lahh...sampai sabtu ni tak de post baru lah yer....tggu post ni nak duk atas aje...

korang plak,jangan la g war war kan kat orang luar pulak...ahahaha karang tipis peluang korang sdrik wahahahaha...da namanyer peraduan yang tak ekhlas kan...ahahahaha...

cs nak bagi pada ahli blog cs je..kat orang luar xmo kasik ..sebb cik sue betul2 tak ekhlas ekekekekeke...

ok tatatatata selamat lah korang mencube yer..yang silent2 tu jgn silent selamanyer..mana tau sekali keluar terus dapat special gift from me wahahaha...ok bermula dari sekarangggg...




33 comments:

Miza said...

Assalammualaikum cs..alhamdulillah sebelum ni saya dh jadi kwn cs kat fb dan sekarang saya dah jadi follower blog cs so bolehla saya join peraduan yg x berapa iklas cs ni ye hehehe..apa2 pun terima kasih cs sbb buat blog ni,mmg sgt2 membantu org2 yg mcm saya ni yg x reti menjait tapi ada hati nak buat baju sendiri huhuhu.hr tu saya ada pm cs nak tanya pasal blouse,x sangka cs sudi jawab.terima kasihla sesgt.siang malam pagi petang dok study pola blouse cs tu,wp sampai la ni masih lg dok terkial2 draw atas paper tp saya yakin satu hari nanti saya mesti boleh jahit n pakai bj macam blouse yg cs buat tu..huhuhu... CS saya nak.....blouse pree cs bolehlah,bolehla...

Surtima Yusof said...

wsalam...Miza...ekekekeke komen awak tu ada yang tertinggal...komen rosak ni..cer baca semula syarat dia apa....ekeekeke...sama2 miza...:-D

Miza said...

huhuhu alahai komen rosak pulak..yela CS semangat nak menang baju pree sampai x terbaca syarat2 penting.okey cs saya masuk balik pertandingan tak berapa iklas cs ni tau(harap2 kali ni x rosakla komen saya,puas dah baca peraturannya,ngalah budak nak amik PMR)wokey ni dia ==>"CS SAYA NK"...baju pree CS yang gojes itu,nak jait x pandai tp kalau dapat yg pree dari CS alangkah seronoknya, bolehla ye CS..bolehla..boleh ku jadikan sumber inspirasi :)

kakayaya said...

eeeiii malasnya nak komen kat peraduan tak ikhlass nii// hahaha..komen pun dh rasa tak ikhlass jeee... ha ha ha.. demi nak masuk peraduan tak ikhlas ni ..maka dengan tak ikhlasnya saya mengumumkan.. cs.. saya nak nakk nakk!!!..hehehe nampak tak betapa tak ikhlasnya saya tuu...
akhir kata cs sungguh best!! (sila baca komen terakhir ni dengan nada yg sungguh tak ikhlas!! kih3)

Surtima Yusof said...

kakakyaya....amboii mang tak xlash sagt la tu ekekeke..weiii..komen rosak..sila komen kembali..komen banyak2...go go..u can du it ekekeke..baca balik arahan...salah ni...ekekekeke

mariana said...

malas nak komen panjang yek... apa pun " CS SAYA NK "..... :)

kakayaya said...

aarrrghhhh komen rosak pulak.. ha ha ha .. ni yg bertambah tak ikhlas rasanya ni..kih3.. jap2... nak terbang smula g baca arahann.... kakayaya @ abj290377@gmail.com ihihi

kakayaya said...

oohhh dia nak jugekk tagline keramatt dia tuh.. :P :P eeemmmmphh.. ookkeh2!! :P
disebabkan tak ikhlass tahap gabann ni ahkakkk type smula komen tu pakai teknik kopi pasta je. errr nampak tak... tak ikhlas kan. kan..kan janett kaann.. ekekekeke
eeeiii malasnya nak komen kat peraduan tak ikhlass nii... hahaha..komen pun dh rasa tak ikhlass jeee... ha ha ha.. demi nak masuk peraduan tak ikhlas ni ..maka dengan tak ikhlasnya saya mengumumkan.. cs.. saya nak nakk nakk!!!..hehehe nampak tak betapa tak ikhlasnya saya tuu...
akhir kata cs sungguh best!!... dann .... "CS SAYA NK" (sila baca komen terakhir ni dengan nada yg sungguh tak ikhlas!!

Miza said...

Assalammualaikum CS."CS SAYA NK"..tanya kalau nak sambung lengan bj blouse,kita kena cantum lengan dulu atau cantum lengan dgn bahu dulu..cara mana yg dpt hasil yg cantik..

Cik Puan Surirumah said...

assalamualaikum..lama dah dok belek2 blog ciksue ni..sejak akhir2 ni plak meluap-luap rasa nak menjahit...terus join nak follow blog ciksue..ada pulak contest yg tak berape nak ikhlas ni kan..hehe....ok lah...senang cakap "CS SAYA NK" ..(^_^)..

nita said...

Assalamualaikum CS..cantik baju blouse 'indah', tmbah2 yg nursing type tu..kalau CS bleh wat tuto tang mcm nana nk wat leher dia, cun gak tu..terima kasih atas perkongsian ilmu jahitan CS selama ni..sy print jadikan buku utk rujukan saya..apa yg sy dah cuba dan menjadik sy kongsikan plak ilmu tu dgn yg lain..tp byk lg yg blm cuba..apapun nk cuba nasib gak la kot dpt blouse free dr CS.."CS SAYA NK"

jamm said...

Berkenan la pulak ngan blouse2 tu so maka dgn ini saya mengistiharkan
" CS SAYA NK " :-)

Surtima Yusof said...

eheheheh baru 12 komen ni...nk yg ke 100 dgn s51 ni..ceman ani...komen la lagik..xnak komen pun tggkal aje trad emark ciksue nak tu...banyak..banyak laa...ekekekeke

Nita..
kan sc dah share leher utk nursing....ahhhh tertinggal ni ekekeke..dah share..cer carik...ekekek

Miza
cantum tepi badan dulu siap2...cantum lengan plak ..lepas tu baru cantum ketiak baju dgn ketiak lengan bersama...:-D

kakakyaya..
komen la weiiii ekekekeke

Miza said...

"CS SAYA NK"..

Miza said...

"CS SAYA NK"..

Miza said...

"CS SAYA NK"..

Miza said...

"CS SAYA NK"..

Miza said...

"CS SAYA NK"..

Miza said...

"CS SAYA NK"..

Miza said...

"CS SAYA NK"..

Miza said...

"CS SAYA NK"..

Miza said...

"CS SAYA NK"..

Miza said...

hehehe jgn marah cs.saje nk memeriahkan suasana:)esok sambung lg la mengopy n paste apa2 pun "CS SAYA NK"..

suzanais said...

" CS SAYA NK "- nampak tak??? ni komen betul2 tak ikhlas tau cs....hahahahaha

suzanais said...

" CS SAYA NK "...kome yang tak berapa nak ikhlas...larikkkkkk

Surtima Yusof said...

ahahahahaha..ok..kalau nak...tgglkan trade mark cs nak...berapa dan semampun yg korang boleh...yg ptg komen ke 100 dan 151 je akan jadik pememnag...ekekekeke

Surtima Yusof said...

yea yea ..yea yea....komen ada tak sampai 50..yea yea....xde sape menang..yea yeaaa cs menang...ahahahahaha ada bape minit lagik...ahahahaha..yeaaaaaaaaa xde sape menang...xde sape dapat baju..yeaaaaaaa....

ada bape mnt je lagik..kurang dari sejam..ahahahahaa....oyeeeeeeeeeeeeeee oyeeeeeeeeeeeeee...ahahahahaha

wan echa said...

Salam CS.. sy silent reader je selama ni.. memula baca blog cs sbb nak blaja jahit baju sendiri.. tapi masih tak dapat jahit baju sbb ada budak kecik yang sangat jeles bila maknye start pegang buku dan pen.. sampai tali nak ukur ngan kapur pun dah habis hancur dah.. lepas tu terus lama dah tak bukak blog cs.. takut sakit ati sebab masih tak dapat nak jahit baju sndiri.. huhu.. pastu ni bukak ternampak pulak peraduan tak ekhlas cs.. xtau la sempat lagi ke tak nk join nih.. mana la tau ada tuah sy..

"CS SAYA NAK"

Surtima Yusof said...

Dengan ini ..di istiharkan..peraduan yg memang tak xlast ni da TAMATTT...dan dgn ini di istiharkan pemenangyer?.....TAK DE...ahahahahaha oyeeee..jgn marah aaaaa...komen tak sampai 30 pun...ikikikiki apa pun tenkiu yg menyertai....ekekekekeke..

Anonymous said...

CS saya nak... hu3 baru dpt bukak blog CS ari ne
huk3 rugi rugi

Anonymous said...

CS saya nak... hu3 baru dpt bukak blog CS ari ne
huk3 rugi rugi

ain said...

bila nak buat lagi perduan cam ne? dah terlepas ne,, rugi2...

kakayaya said...

peraduan kali ni kita semua adalahlah pemenang.. tiada yg pengalahh... ha ha hahhh...