Hanya seciputt ilmu nak berkongsi..bukan proo dan bukan otai..bukan pula nak berlagak pandai..hanya sedikit perkongsian yang boleh manfaatkan bersama..

Jom Tengok!!

Kedai Pola




Assalamualikumm

Anda tahu jahit..ada mesin jahit di rumah..teringin nak jahit sendiri..hasil tangan sendiri :-D...dah belajar buat pola baju kat blog ngan cik sue ..pun masih tak boleh hasilkan sendri pola tu..nak jugakkk jahit baju pesen pesen macam cik sue :-D....jeles dan dengki ngan cik sue :-D ( miahahahaha )...cemana niiiii ?....

ehehehehe kat atas tu drama arahan cik sue tu ikikikikiki...okey lahhh cik sue jual pola kat korang okeh..set pola yang cik sue jual ni tak termasuk tuto yer...dalam set ni hanya ada pola..cik sue andaikan orang yang nak beli pola ni sudah tahu menjahit dan mencantum...pasang zip semua..cuma ada masalah buat pola sahaja okeh...di bawah ni cik sue senaraikan set pola yang cik sue sanggup jual pada korang...di samping tu korang boleh buat pilihan kedai pola kawan2 cik sue yang sedia ada jual pola ok...
tak nak beli ngan cik sue pun tak per ..tengok mana yang berkenan di hati korang dengan tawaran masing2...:-D


Kedai Pola Cik Sue

Sedia menerima tempahan pola ready made dan custome made

Setiap set pola semua saiz dan fesyen berharga RM30.00 + RM7.00 ( postage..sudah d beri discount di sini :-D )

Setiap 3 set pola ke atas..free postage

Berminat..boleh sms 0196450656 atau email surtimayusof@gmail.com atau pm dekat fb https://www.facebook.com/surtima.yusof


1.Set Kurung Biasa
-Pola Baju
-Pola kain susun
-Bulan leher

2.Set Kurung Pesak Gantung Biasa Dan Nursing ( salah satu pilihan anda )
-Pola baju
-pola kain lipat batik/pola kain susun ( ikut pilihan anda )
-Bulan leher

3.Kurung Moden biasa dan Nursing  ( salah satu pilihan anda )
-Pola baju
-Pola kain lipat batik,kembang payung,kembang duyung,kembang duyung Full circle shape ( salah satu pilihan anda )


4.Jubah biasa ,jubah moden ( salah satu pilihan anda )
-pola jubah
-tentukan leher yg di kehendaki...1.leher bulat biasa 2.leher V 3.leher teluk belanga ( leher mcm baju kurung )


5. Dress panel , Dress panel potong puteri ( mengikut pilihan anda )

6.Dress / gaun kanak2 mengikut umur sahaja...










Bazar Pola 

Senarai link di bawah adalah tempat jual pola juga...sebelum membeli pola adalah lebih baik korang kenal dan survey dahulu penjual pola yer...cik sue tak mengambil sebarang komisen atas pengiklanan link dorang..semua nyer kita share sama2 :-D..selamat bersopin pola :-D...

1.http://anyasewn.blogspot.com/p/pattern.html

2.http://inayus.blogspot.com/p/e-notes-e-pola.html






15 comments:

nur said...

aslmkum,akak saya nk beli buku cara2,mendraf jubah kanak2 lelaki &dewasa(lngkap)akak ada jual x?saya nor dri bntulu...

Cik Sue said...

wsalam nur...saya tak jual sebarang buku jahaitan..segala nota di sini nur boleh print secara percuma...buku2 yg saya ada berdikusi di sini semuanya adalah buku yg saya beli...dan saya share kandunagn ..jadi boleh dapatkan sendri melalui maklumt yg saya share di setip buku yg saya beli :-D

khair_umr said...

Assalamu'alaikum wbt CS :)

sy follower terbaru blog ni. sy minta izin ambik ilmu jahit menjahit dalam ni ye. sy zero dalam jahitan pakaian ni. harap sangat CS halalkan ilmu-ilmu yg sy ambik dalam ni. terima kasih bebanyak CS ^__^

zaiton othman said...

Salam CS, saya minat menjahit. Mohon menambah ilmu dari blog CS yer. Bleh x kalo saya templatekan add blog CS dalam blog saya. Sebagai credit dan promo dari saya. Tq.
:)

Cik Sue said...

wsalam khair...Zaiton :-D...mekasihhh..sila sila ehehehe

Anonymous said...

Assalamualaikum,
Saya ingin menempah pola custome made baju kurung pesak gantung biasa..ada buat lagi tak? kena bagi ukuran kan? tq

zizue

Anonymous said...

Salam kak nak tanye, pola yg akak jual contoh nye

1.set kurung biasa
- pola baju
- pola kain susun
- bulan leher

Harganya adalah rm30 kan? Rm30 tu sume size ada ke seperti XS, S, M, L, XL?

Atau rm30 tu utk 1 size shj?

nur surihati said...

assalamualaikum cik sue, saya ni baru nak belajar menjahit. baru2 ni saya beli mesin jahit tepi (overlock), enth kenapa ia meragam pulak, iaitu jahitan nya tak tercantum atau terbentuk pun (won`t make a thread chain).sudah belasan kali rethreaded masih belum settle.saya tak usik apa2 pun sebelum ni. tolonglah ya. since cik sue dah lama experience dalam bab menjahit ni.terimakasiiihlah banyak2 ye.

Inspirasi Hatiku said...

assalamualaikum..sy minta izin utk guna pola yang CS share ni

Cik Sue said...

wsalam Anonymouse...akk da mula memola sekarang ..kalau berminat boleh rujuk page kedai pola dan ikut procedure cs buat :-D...macey tau

wsalam nur surihati
pastikan laluan benang betul..seting tombol pun betul..baca buku instruction cara seting tombol..kalau dah tak jalan jugak..paggil tecnition kihkihkih

Inspirasi..wsalam....boleh ..sila2...

Anonymous said...

Salam cik su, saya baru terjumpa blog ni..sungguh bermanfaat. Saya nak tanya, kalau saya nak beli pola, cik su boleh post ke singapore?

Cik Sue said...

wsalam...ohh spore yer...ya boleh,bisa ekekekeke :-D..boleh sms cik sue kat 0196450656 utk tempahan pola..

Anonymous said...

Salam Cik Sue...

Saya ni cume nak tanye je, kalau nak mitak C.Sue buatkan pola berdasarkan baju (dari gambar) y kite suka boleh.... (gambarnye nati bleh diberikan). Tima kasih

Surtima Yusof said...

wsalam..yer boleh...sertakan gambo fesyen yg awak nak tempah pola..nnti saya akn bagtau boleh buat ke tak leh :-D

Anonymous said...

Salam cik sue..cs wat pola lg x??