Hanya seciputt ilmu nak berkongsi..bukan proo dan bukan otai..bukan pula nak berlagak pandai..hanya sedikit perkongsian yang boleh manfaatkan bersama..

Jom Tengok!!

Kedai Pola




Assalamualikumm

Anda tahu jahit..ada mesin jahit di rumah..teringin nak jahit sendiri..hasil tangan sendiri :-D...dah belajar buat pola baju kat blog ngan cik sue ..pun masih tak boleh hasilkan sendri pola tu..nak jugakkk jahit baju pesen pesen macam cik sue :-D....jeles dan dengki ngan cik sue :-D ( miahahahaha )...cemana niiiii ?....

ehehehehe kat atas tu drama arahan cik sue tu ikikikikiki...okey lahhh cik sue jual pola kat korang okeh..set pola yang cik sue jual ni tak termasuk tuto yer...dalam set ni hanya ada pola..cik sue andaikan orang yang nak beli pola ni sudah tahu menjahit dan mencantum...pasang zip semua..cuma ada masalah buat pola sahaja okeh...di bawah ni cik sue senaraikan set pola yang cik sue sanggup jual pada korang...kalau tak de dalam senarai tu boleh jugak bagi pic dulu kasik cs tengok..pastu kita diskas leh buat tak..amacam okey kah?...




Kedai Pola Cik Sue

Sedia menerima tempahan pola ready made dan custome made

Setiap set pola( satu saiz ) semua saiz dan fesyen berharga RM30.00 + RM6/rm9 (sabah serawak)

Setiap 3 set pola ke atas..free postage

Berminat..boleh sms/whatupp 012-7421894 atau email surtimayusof@gmail.com atau pm dekat fb https://www.facebook.com/surtima.


SET POLA YG BEHARGA RM30 ( maksudnya sepasang bj dewase dgn satu saiz sahaja )

1.Set Kurung Biasa( dgn kain susun )
2.Set Kurung Pesak Gantung/riau/phang + kain
3.Kurung Moden /malaysia + kain
4.Jubah biasa A shape/jubah moden/jubah princess cut/jubah princes cut gg buaya/jubah princess cut dgn goget/jubah panel cut/jubah tgn ranglan/maxi dress/jubah syiria  ( salah satu pilihan anda )

5.Kurung Muhaya dgn kain A shape/pemplum/payung biasa ( pilihan anda salah satu )
6.kemeja lelaki bj sahaja
7.jubah lelaki biasa/pesak gantung/cekak musang ( salah satu pilihan )-tiada seluar
8.baju melayu sahaja -cekak musang dewase ( dr saiz s hingga ke ats ) 
9.Seluar baju melayu sahaja saiz dewase


SILA NYATAKAN SEKIRANYA ADA TAMBAHAN SEPERTI BERIKUT : ( TIADA TAMBAHAN HARGA D KENAKAN )

-Nursing
-Hujung lengan kembung loceng
-Bahu lgn puff



POLA YANG BEHARGA RM15

-semua set pola kanak2 berumur seawal bayi hingga 10 tahun sahaja



POLA YANG BEHARGA RM20

1.Set pola yang berumur 11 thn ke dewase termasuk utk lelaki ( saiz xs ) 
2.pola yang tidak melibatkan set ...seperti
-Blouse wanita ( bergantung kpd fesyen yg d req )
-kemeja lelaki dari umur 11 tahun ke saiz xs
-Baju sahaja atau kain sahaja dr pola set ..cth pola kurung moden sahaja tampa kain dn kain sahaja ( harga pola kain bergantung pula pada jenis fesyen kain di kehendaki )



POLA YANG BEHARGA RM60

1.Set baju melayu lelaki dewase
-Leher boleh request cekak musang atau teluk belanga ( harga sama )
-Seluar slek ( ada poket ,fly zip,pinggang belakang getah depan pengeras )
2.Set baju kurta ( sepasang dgn seluar )
3.Set jubah lelaki dewase ( sepasang dgn seluar )



SET POLA : Dalam set pola terdapat :-

-Pola badan depan dan belakang yang berlainan
-Pola lengan depan dan belakang yang sama ( mngikut fesyen lengan yang di req )
-bulan leher untuk baju kurung teluk belanga
-Pola kain mengikut jenis fesyen kain di minta
-Pesak utk baju kurung biasa / riau.Pesak atas dan bawah untuk krg pahang/gantung
-Papan bahu utk kemeja dan jubah cekak musang
-Kolar cekak musang utk kemeja dan jubah leher cekak musang
-Alas nursing ( utk yang req nursing )

RUJUKAN SAIZ 

1.Pola bersaiz siap adalah dai saiz xs hingga 7xl....boleh cari cs utk mendapatkan detail jadual saiz siap
2.Pola ukuran sendiri....boleh nyatakan sama ada mahu saiz ukuran sendiri juga...senarai ukuran yangdi kehendaki bergantung kepada pola yang anda minta lah...jadi kita bincang semasa proses memesan pola okeh..


Selain jenis fesyen di nyatakan kat atas,boleh juga memesan pola mengikut contoh pic baju yang di kehendaki....bergantung kepada kebolehan cik sue membuatnya ( kalau tak boleh buat cik sue bagitau )
harga pola kita bincang nnti...











Setelah edisi diskusi...edisi bayaran,kena tengok keadaan semasa ketika,paling lambat kn bagi masa pada saya satlekan dalam masa dua minggu ( insyaallah saya elakkan dan cepatkan pengeposan lah ye tgk keadaan semasa. kadang pola terlalu banyak nak buat ) ...pengeposan akn berlaku hanya pada isnin dan khamis setiap minggu mengunakan pos laju ( pos laju kadang tak laju..tapi yg penting barang selamat x ilang )

ANTARA POLA YANG HANGAT DI PASARAN CIK SUE ( kihkihkih..pasaran cs bukan pasaran antarabangsa..jgn salah paham lak heheheheh )




1. maxi dress dewasa


2.maxi dress muslimah kank2




3.kurung muhaya dgn kain pemplum






4.jubah fishtail dan kurung fishtail



5.jubah lgn ranglan



6.panel jubah

ok cik sue upload tu dulu ye..mcm berat plak n3 ni....boleh rujuk pic pic hasil jhitan cik sue dekat fb dan juga blog dekat level " hasil jahitan "








17 comments:

nur said...

aslmkum,akak saya nk beli buku cara2,mendraf jubah kanak2 lelaki &dewasa(lngkap)akak ada jual x?saya nor dri bntulu...

Cik Sue said...

wsalam nur...saya tak jual sebarang buku jahaitan..segala nota di sini nur boleh print secara percuma...buku2 yg saya ada berdikusi di sini semuanya adalah buku yg saya beli...dan saya share kandunagn ..jadi boleh dapatkan sendri melalui maklumt yg saya share di setip buku yg saya beli :-D

khair_umr said...

Assalamu'alaikum wbt CS :)

sy follower terbaru blog ni. sy minta izin ambik ilmu jahit menjahit dalam ni ye. sy zero dalam jahitan pakaian ni. harap sangat CS halalkan ilmu-ilmu yg sy ambik dalam ni. terima kasih bebanyak CS ^__^

zaiton othman said...

Salam CS, saya minat menjahit. Mohon menambah ilmu dari blog CS yer. Bleh x kalo saya templatekan add blog CS dalam blog saya. Sebagai credit dan promo dari saya. Tq.
:)

Cik Sue said...

wsalam khair...Zaiton :-D...mekasihhh..sila sila ehehehe

Anonymous said...

Assalamualaikum,
Saya ingin menempah pola custome made baju kurung pesak gantung biasa..ada buat lagi tak? kena bagi ukuran kan? tq

zizue

Anonymous said...

Salam kak nak tanye, pola yg akak jual contoh nye

1.set kurung biasa
- pola baju
- pola kain susun
- bulan leher

Harganya adalah rm30 kan? Rm30 tu sume size ada ke seperti XS, S, M, L, XL?

Atau rm30 tu utk 1 size shj?

nur surihati said...

assalamualaikum cik sue, saya ni baru nak belajar menjahit. baru2 ni saya beli mesin jahit tepi (overlock), enth kenapa ia meragam pulak, iaitu jahitan nya tak tercantum atau terbentuk pun (won`t make a thread chain).sudah belasan kali rethreaded masih belum settle.saya tak usik apa2 pun sebelum ni. tolonglah ya. since cik sue dah lama experience dalam bab menjahit ni.terimakasiiihlah banyak2 ye.

Inspirasi Hatiku said...

assalamualaikum..sy minta izin utk guna pola yang CS share ni

Cik Sue said...

wsalam Anonymouse...akk da mula memola sekarang ..kalau berminat boleh rujuk page kedai pola dan ikut procedure cs buat :-D...macey tau

wsalam nur surihati
pastikan laluan benang betul..seting tombol pun betul..baca buku instruction cara seting tombol..kalau dah tak jalan jugak..paggil tecnition kihkihkih

Inspirasi..wsalam....boleh ..sila2...

Anonymous said...

Salam cik su, saya baru terjumpa blog ni..sungguh bermanfaat. Saya nak tanya, kalau saya nak beli pola, cik su boleh post ke singapore?

Cik Sue said...

wsalam...ohh spore yer...ya boleh,bisa ekekekeke :-D..boleh sms cik sue kat 0196450656 utk tempahan pola..

Anonymous said...

Salam Cik Sue...

Saya ni cume nak tanye je, kalau nak mitak C.Sue buatkan pola berdasarkan baju (dari gambar) y kite suka boleh.... (gambarnye nati bleh diberikan). Tima kasih

Surtima Yusof said...

wsalam..yer boleh...sertakan gambo fesyen yg awak nak tempah pola..nnti saya akn bagtau boleh buat ke tak leh :-D

Anonymous said...

Salam cik sue..cs wat pola lg x??

Anonymous said...

Mohon share ilmu yer...

Kehidupan Tanpa Zuriat .." Inikah Takdirku "!!! said...

Salam ciksue.. Nak tanya ..contohnya kalaw saya nak kurung muhaya tu dgn harga rm30 tu dapat semua suze ker? Plez.. Nk tau..