Thursday, January 9, 2014

Baju Kurung Prof. Muhaya

Assalamualaikumm...

Selamat tahun baru korang....sory la baru nak jelmakan dr ni ahh..bz tak habes habes..ngalahkan pm ahahahaha...eden pun PM jgak ape...Pembantu Menteri...Menteri rumah tagga lah agagagaga...

Tahun ni ank sulung cik sue dah masuk menengah..lelaki u..aaa ada sape2 nk jadikan den besan tak?..ahahahha...Alhamdulillah dgn rezeki yg Allah beri..dapat le menyumbat budak bujang tu ke Maad Tahfiz Darul Hafizin dekat klang Selangor..aaaa amek kau...jauh den halau ank den sekolah ahahaha...sape tak sayang ank oiiiii...sebab kan sayang la den laki bini pi halau dia jauh2 ngaji suh jadi ahli tahfizin...den kenai beno la anak laki den sorang tu ahhh..bukan cekal sangat pun...umah je duk jalan Cekal ...agagagag...hati anak muda cepat rapuh kan?...sebelum budak tu patah semangat dek kerana ganguan rakan sebaya yg rata2 kaki mtr ..ahhhh baiklah daku wak lari ank bujang den jauh2..bukan nak cakap anakden baik ank org tak baik..tapi hakikat nk mengaji tahfiz ni bukan calang hati nk kene serah..kn serahsepenuh hati ...den pnyer pendapat lah ni..mudahan ank den mnjadi insan yg bejaye dunia dan akerat insyaallah...ok dah bab ank

Bab baju lak yer....ehehehhee tak tahu nak start story ni kat mana ni....yang penting nak tayang baju ni ahhh...cs dapat buat ..sukenyer la hai...cs tak blajo memaner..tetapi cs nyer kastemer datang dari jauh sanun dari negeri sembilan..bawak kain suh cs jahitkan baju kurung dr prof muhaya pakai tu ahh...ohhh terharu nyer makcik agagagaga...dari sedikit lakaran dan pemerhatian dari gamabr yang d beri...jadik la baju tu...moh layan yo...agagagaa


Santek tak?..agagagaga



Pakai lycra utk saiz xl den pakai 5.5...bukan pemplum yer...tetapi lebih kepada empire cut...nak tuto ni?...ahahahahaha buat masa laa ni cs takut nak share..sebab ni produk profesor muhaya..karang dia saman den karang ..sape nak bayo...lingkup le den huwaawawawawa...tapi kalau nak pola...cs boleh buat dan jualkan...kalau setakat nota tu cik sue boleh bagi kat sini yer..yang cerah hati cerah mata cerah pikiran..kompom boleh buat....

dari ukuran dada kowang turunkan ke bawah dalam 3" atau 2.5"..tengo dada korang besar ke tak..lau besar 3" lah...bawah tu buat circle mcm pemplum...akn kembang mcm gambo cs tu lah...kalau tak suke kembang setaman tu buat potongan kon aiskerim pun tak pe...tak yah circle penuh

kain dia plak kain payung pempleum atau ptg lutut tu ahh..ok tutorial kain ni cs dah buat sila korek yer...

ok jom layan baju lain plak ...










dah la ehhh....ok tata..titi..tutuuuuu....ehehehhe






7 comments:

kakayaya said...

dari sekolah cine ke sekolah tahfiz! .. amekkaww!! .. ha ha ha
bbbagussss... bbagguuusss.. (ikut style uztak don dlm kuliah belajar tajwid. hihi)

Moga abang jadi anak yg soleh..taat Allah dan Rasul serta patuh kedua org Tua. Amin ya rabbal alamin....

kakayaya said...

kalau setakat nota tu cik sue boleh bagi kat sini yer..yang cerah hati cerah mata cerah pikiran..kompom boleh buat....

apasal bila amber baca ayat yg 'cerah2' tu mata ni tetiba jadi gelap dan jantung jadi dag dig dug ah??... muskil betullah??. hahahahhh

Anonymous said...

as slm cik su..boleh tak bg link utk pola seluar wanita dewasa. sy cari dlm entry cs tp tak jumpa..

ada seorang reader cs tnya pola untuk link ni boleh buat untuk wanita dewasa tak?"http://kedaijahitku-jahit.blogspot.com/2011/09/seluar-pinggang-getah-kanak-kanank.html"

then cs jawab

Cik Sue said...

cik anon...tak boleh..punggung kite yg dewasa ni beso kuhkuhkuh...nni menetas awak nyer suar dan pakai pun tak selesa..awok pergi nota jhtan..kat situ ada seluar wanita..:-D
Monday, June 10, 2013 5:20:00 AM

pls help :)

Surtima Yusof said...

kakayaya..
kah kah kah....naseb la jadi ank den kan?....agagagaga

cik anon
wsalam...awak dah copy pun jawapan cs pada soklan cik anom yg satu lagi tu ahh..tp awak xmo baca..acane ni akakaka..kan cs da jawab tu..pergi ke page "nota jaitan"...awak scroll ats sekali dekar bar atas tu dekat page awak bcb komen ni...ats sekali ehh...ada "HOME"..KEDAIJAHIT".." Nota Jahitan".."Kedai Pola"....ada kan?...awak klik la dekat " Nota Jahitan"....akn keluar page baru..kat situ semua nota cs ada ...yg penting awak kn usaha..baca arahan yg d beri..cs da buat semua kat situ..ehehehehehe...

Surtima Yusof said...

kakayaya..

pegang satu tips ni..cs bagi ..sape baca ..sape paham dia lah dapat rahsia besar cs da[at buat pelbagai pesen baju ahahaha...

1.mahirkan dr dgn asas pola...kalau awak mahir dgn bende tu aje..baju apa pun datang..insyaallah lau ada masalah pun sikit2 je...boleh handle..tgk baju kat majalah je awak da boleh buat..APA ITU ASAS POLA?...ahahaha pergi ke tuto krg moden...awak mahirkan dr dengan pola dari panggkal leher sampai punggung..termasuk tgn lah tu...ahahaha ok ni rahsia besar den ni...da tak rahsia lagik..den kasik tips ni..sape rajin mmbaca dia lah dapat ahahahaha...

Ita said...

Akak...klo buat baju je..brp mtr ek..lg 1..atas ikut pola asas..potong 3"bwh dada kn..pastu bwh tu peplumkn..klo xwat wat peplum..buat potong a line..tp extra lebar tu kedut dia tu ok ke ..hihi mntk pndgn ek

Anonymous said...

Salam Che su,
ala-ala empire cut ke?