Friday, August 5, 2011

Mahu Tutorial Buat Baju Kurung?

Assalamualaikummm...

aikkkk cik sue dah kembali ker?...ehehehehe belum sepenuhnyer,just nak mengada-ngada je..ok dalam penyepian cik sue beberapa minggu yang lepas banyak stat popular keyword yang mencari tutorial buat baju kurung...sebenarnya dalam cik sue duk jait baju pelanggan tu cik sue ada snap beberapa gambar untuk bahan buat tutorial tersebut...tetapi cik sue mang tak de masa nak hadap koputer lama-lama...karang ada baju orang tak siap ahahahaha da cik sue kene pelangkung karang aakakakaka...
dalam masa yang sama,hati ku ini gundah gulana memikirkan nasib pencari tutorial hituuuu ( apa laaa nk aku kesah ekkk isss3 ) semalam just google perkataan "kedaijahitku-jahit" aje..saje jeee nak tengok saham trafiq blog muahahhaha....ekkkk rupa2nyer trafiq bloq cik sue boleh laa tahan jugak ranking nyer tu muahahaha ( aku nk berlagak ).Dalam banyak2 tersenarai tu ada laa nama blog cik sue yg tak seberapa ni tersenarai jua...cik sue klik usharrr jugak bberapa blog lain yg tersenarai tu...salah satunyer , blog yang satu ni....wahhhhhh ada tutorial buat baju kurung secara terperinci!!!!.....blog dia sangat bagus..dan jiwa dia pun sama ngn jiwa cik sue...suka jait dan tuan blog tak loket buat tutorial...suka..suka..suka...
Oleh itu ,n3 pada kali ni cik sue nak korang pun terjah blog tersebut untuk blajo buat baju kurung yang korang inginkan tu....belum terlambat untuk korang buat baju untuk raya nanti ok...

ok laaaa...jom g sergah blog tu hehehehe

                              http://my.crazyartzone.com/?p=356


ekkkk!!!..selongkar sikit blog tu terjumpa plak tutorial buat blouse macam kawan cik sue ajokan pada cik sue dan telahpun cik sue belagak kat n3 post bertajuk "buat baju baru"...ahahahhaha best2...kalau korang tak jelas dengan cara cik sue mengajo korang di cadangkan refer pada blog tersebut dengan klik link bawah ni k.

                             http://my.crazyartzone.com/?p=311





4 comments:

peace said...

mcm mana nak tentu luas lubang leher yg perlu di tebuk, ya. saya ada buat baju kurung kanak2 (bahu 12"). langsung tak boleh masuk kepala.

Cik Sue said...

ermmm kene ukur leher tuan punyer badan dulu..ada caranya nnti saya ajokan tapi buat masa ni belum boleh saya cuma boleh bagi ukuran yg sedia ada saja ok...

ok kalau bahu 12 cuba pakai saiz ni :

berpandukan rajah dalam n3post bertajuk "buat pola leher teluk belanga "..sila ke sana yer untuk rujukan

garis AB=0.75inci
garis EB=2.5
garis AC=3.75

ok harap peace boleh buat sendiri dgn merujuk ukuran cik sue bagi dan gambar rajah dekat n3 tersebut yerr...

nina azira said...

salam awk bagusnye kongsi ilmu nie..moga2 smkin murah rezeki awk..blh x awk email kt sy cara2 jahitan nie, baju kurung, jahitan tindih kasih n cara nk jahit baju melayu ? hehehehe sbb kt ofis xleh nk download awk punye pic2 :)

Cik Sue said...

wsalam...hermm cemane yerkk..nanti saya buatkan ruangan ntok follow by email..boleh laa nota saya terus g email awak..saya bukan tak nak email skang tapi nota yang di minta tu bukan milik saya..ianya milik tuan punya blog my.crazyartzone.com..saya hanya boleh email untuk baju melayu sahaja..yang lagik dua awak pergi ke blog yang d nyatakan dan minta pada empunya yer..eheheheh kang kene saman plak saya hihihihi...untk baju melayu bagi la email add..saya emailkan nnti..