Tuesday, September 6, 2011

Selamat Hari Raya




Assalamualikum...
ehehehhehe da lama tak menulis kat blog ni..rasa cam janggal je pulak dah...memula nak ucap "Selamat Hari Raya " kepada semua yang singgah ke sini...minta maaf kalau ada tersalah bahasa...( ler da rupa dak kecik plak ehehehe )..
Sebulan berpose..cik sue tak terasa ape...orang sebok buat amal ibadat,cik sue sebok jait menjait...Ermmm mudahan amalan yang sedikit di bulan pose baru2 ni di terima NYA...tahun depan nak kene tukar schedule nampak gaya...maklum laaa ni la tahun pertama cik sue meng "online kan" aktiviti jait menjait kat alam maya ni..tak sangka pulak dapat sambutan daa cik sue jadi kelam dan kelabut...tapi Alhamdulillah..terima kasih Ya Allah..atas rezeki Mu ini. dan terima kasih jugak laaa kepada yang sudi upah jait ngan cik sue kot online ni...

Well pun dah nak masuk seminggu kite menyambut Aidilfitri tapi cik sue baru je nak mengemas umah dan menghias umah ehehehehe...segan plak orang datang umah yg da macam hutan ni.Dalam duk bersihkan kawasan umah...baru terperasan opah tak de ( jiran sebelah umah) laaa mana pergi opah ni..kalau tak pantang nampak cik sue kat luar...cepat je dia bertenggek kat tepi pago bersembang.masa bulan pose hari tu sekejap-sekejap je cik sue layan opah..sian laaa orang tua tu mesti dia sunyi tahap gaban tu...eeeee berdosanyer akuu huuuuuu...cik sue tak boley layan pasal sibuk nak jaittt aje.Rupa-rupanyer opah da balik perokkk...la haii mesti opah gembira sangat-sangat akhirnya dapat laa juga dia ziarah kubur aruah suami dia...Alhamdulillah...tapi cik sue rasa sedih plak...opah pernah kata ,kalau dia dapat balik perok sane dia tak mau datang johor lagi dah.dia nak mati kat sana tak mahu duk menumpang umah anaknyer lagii...dia kata lagi nanti dia akan rindu anak cik sue "Adam" dia rindu kat cik sue.....huuuuu...Ya Allah,kau berikan lah nikmat kesihatan kepada opah..semoga opah gembira di perok sane..

ok laaa cik sue pun tengah tak der idea nak sembang ape lagik...lepas ni insyaAllah cik sue sambung buat post untuk tutorial jahitan plak...skang pun tengah jahit lagi ni...rezeki lepas raya ehehehehe...ok tatatatata





2 comments:

peace said...

selamat hari raya.
dah jahit dah kain kembang duyung ke apa tu. tapi tak letak pinggang lagi. nampak cam lawa plak..hehe..(prasan)

Cik Sue said...

oooo yer kee..tahniahh..tak susah kan buat kain tu?...jangan lupa buat sampai siap yer...