Tuesday, September 27, 2011

Simple Skirt

Assalamualaikum..
Sebelum tu nak minta maaf sebab lambat update blog eheehhehe ( ada org kesah ker??...kikikikikiki)..ok laaa sebenarnya ntah nape laaa sibuk bebenor cik sue belakangan ni...minggu lepas jumaat malam anak sulung cik sue patah tangan...akibat nak jadi tarzen..panjat kusi dan jatuh terjelempuk..patah tangannya..huuuuu melepak cik sue kat hospital dari kul 9mlm gitu sampai kul 3pagi baru sampai omah...aduhaiiiii da laaa sabtu nak buat open house...nak di batalkan...da jemput2 org hermmm terpaksa redah aje laaa...sebelah malamnyer pulak nak g sekolah pulak,anak perempuan cik sue plak ada tarian kat sekolah sempena satu malaysia...aduuuuu hai lagi...mang sibuk sangat...
ok laaa nanti cik su buat kan n3 ntok cerita kejadian yang menimpa anak cik sue tu yeeerr...untuk kali ni cik sue nak tunaikan permintaan dari "kak zaa" yang nak buat skirt kain lyra...untuk kak zaa,cik sue minta maaf yer sebab terpaksa ceduk dari blog lain...nanti dah ada masa cik sue buat dari nota cik sue yer...ok kak zaa boleh tengok kat blog ni..klik kat link yang cik sue kasi ni tauu...

http://showtellshare.blogspot.com/2011/07/simple-brown-skirt.html



ok tatatattata...



10 comments:

Anonymous said...

salam cik sue
apa khabar anak yg jatuh tu.saya doakan moga cepat sembuh.Amin.bersabar lah cik sue semua tu dugaan Allah dan kita terima seadanya disamping berusaha untuk berubat.
nak tanya cik sua kain lyra tu kan yg kain tudung perempuan,kain tu leh buat pakaina perempuan gak ke contoh baju kurung ke , kebaya ke atau sebagainya. hehehh

Cik Sue said...

wsalam...anak lelaki cik sue ni lasak sikit..anak ppuan pun lebih kurang sama jugak pun hikhikhik...sekarang dia mc tak pergi sekolah..kalau ikut surat mc sampai enam minggu..tengok lah nanti mungkin cik sue kene panjat tangga sekolah la pulak lepas ni hari2..hanto dan ambil kat kelas..nanti bulan depan nak final exam dah yerk..
kain lyra ni biasa org nak buat tudung yg macam kite beli kat kedai2 tu..tapi boleh juga di buat blouse,skirt,baju kurung dan baju kurung pesak gantung..cik sue dah banyak jahit untuk tempahan baju kurung jenis kain lyra..kain ni sejuk dan bestnyer tak payah gosok..kalau nak buat kurung dgn kain lyra..ukuran lebihkan sedikit sebab kain ni jenis melekat kat tubuh...pendek kata kain jenis lyra ni sesuai juga untuk jahitan fsyen lain selain tudung...

peace said...

dugaan betul. tapi harap2 ciksue sentiasa ceria

Cik Sue said...

ehehehehhe mekasih...

Tyha said...

salam cik sue...kainnya tu dilipat duakan...dah tengok tutorialnya...tapi x dpt imagine...tutorial cik sue jugak yang best senang fhm..;)

Cik Sue said...

wsalam tyha...aaa kain tu di lipat dua lepas tu itu hanya ntok sekeping aje tau..buatkan dua keping satu ntok depan satu lagik ntok belakang..pastu da siap semua jahit cantum..insyaAllah nnti pc da ok cik sue buat kan tutorial..pc cik sue tgh sakit d serang virus ahahaha...tggu anto kedai dulu..ni pakai laptop suami just jenguk2 blog aje dulu ehehehe...

Tyha said...

Tq cik sue...haaa...baru fhm...banyak le guna kainkan cik sue? herm...patut nampak kembang setaman.Kena guna kain lembut2 mcm lycra baru cun.

Cik Sue said...

aaaaa guna kain lycra sangat sesuai tyha..baut le..santik..kalau rajin buat yag bertingkat..lagik santikk...

Tyha said...

cik sue...nak tunggu tutorial cik sue dulu. saya dah pernah buat yng bertingkat...tup2 x menjadi rugi kain.terus buat blouse kembang x de lengan hehehe

Cik Sue said...

orait tyha...coming soon..insyaAllah