Hanya seciputt ilmu nak berkongsi..bukan proo dan bukan otai..bukan pula nak berlagak pandai..hanya sedikit perkongsian yang boleh manfaatkan bersama..

Jom Tengok!!

Monday, September 12, 2011

Panduan Menjahit Pakaian Lelaki

Assalamualaikum...salam sayang korang semua..pada hari ni cik sue nak memperkenalkan satu buku menjahit pakain lelaki.Selama ni kite duk buat baju wanita je kan?..ehehehehe..ok lahhh cik sue ni tak berapa nak pandai buat pakaian lelaki..cik sue buat dulu pun kenkadang je...tak selalu macam baju perempuan ehehehe...yang selalu duk buat pun baju melayu lelaki dewasa dan kanak-kanak je..
ok lah meh cik sue cerita sikit isi yang ada kat dalam buku ni...Pada pendapat cik sue buku ni sangat bagus untuk yang memula nak belajo buat seluar lelaki dan kemeja ...kiraan dan format nyer sangat jelas..cik sue faham jee wellpun sebelum ni tak pernah buat pun..sekali buat terus menjadi..Alhamdulillah..ini bermakna buku ni bagus kan?...korang boleh dapatkan kat kedai buku-buku dan juga boleh di beli secara online.Seluar dan kemeja yang ada kat dalam buku ni ada banyak jenis..dari seluar untuk yang si kurus sampai yang gemuk..semua ada duk ajo..begitu jugak dengan kemeja...harga buku ni RM21.00 je..pada cik sue berbaloi laah kan dengan harga tu...
Nanti suatu hari,insyaallah cik sue buatkan nota untuk seluar dan kemeja berpandukan dengan apa yang cik sue praktis kot buku ni kat blog yer...tapi makan masa la sikit pasal sekarang pun ada n3 post tengah beratur nak kuar hehehehehe...ikut turn...lagik pulak tengah nak beraya kekekekekekeke( tu yg sebetulnyer tu hikhikhik)





kepada sesiapa yang masih mencari buku panduan untuk membuat pakaian lelaki cik sue suggest kan buku ni..boleh check kat link bawah ni jugak selain cari kat kedai hehehehe..

http://www.alaf21.com.my/prodDetails.asp?idpr=171





4 comments:

aishah iskandar said...

salam kak... nk tanye sikit ni...
kalau kte nk buat bj melayu lelaki, pesak nye nk kira mcm mane ye??? mcm bj kurg ke??

Cik Sue said...

Wsalam aishah...
yer dik macam baju kurung jugak tapi tak selebar baju kurung..cuba adik pergi page nota jahitan dan dapatkan nota pdf "panduan menjahit baju melayu cekak musang"..sila rujuk nota tersebut untuk kepastian adik ok..

Anonymous said...

salam cik sue..cmane nk menjahit poket seluar baju melayu?

Inna Harun said...

Salak cik su cmane nak buat pola jubah lelaki