Monday, July 16, 2012

Baby Rayyen..

Assalamualaikummm

Semalam dah masuk 12 hari cik sue berpantang ( herkkk mcm berpantang sgt le kikikiki )...rasa mcm dah sihat dah aissss tapi banyak kije yang masih cik sue tak boleh buat..buat jek kene sounddd..buat je kene sounddd aissss cam dak kecik beranak sulong da haku ni tauu..( padan muke duk lagik dkt2 ngn mertua kikikikiki ) apa pun mekasehhh bebanyak pada ipo ku , kak ngah yg sagt banyak membantu menjaga ayyep di kala daku tak derrrr huuuu...tolong mandikan,suap makan..masak..aissss sgt tak terbalas jasanyer huuuu...kepada mertua ku jugak...banyak membantu huuu...

Hari ni cik sue nak upload gambo si baby rayyen...dah upload kat fesebukk da sebenornyerr..tak pe laaa tempek kat sini jugak...skang cik su eda boleh ikut rutin harian yag baru ni...pagi2 da bangun bertunggku..sementara nk tunggu cerah sempat la kemas umah sikit2..kang da pagi sikit sidai baju dan uruskan rayyen..pastu masak beh2 kurang da tak der kije huuuu...

Esok nk strat buat pola untuk baju anak2 dan dr sdrik pulak..insyaAllah boleh la buat..tak de mende nyer..jgn kasik nampak omak mertua cik sue udah laa ahahahaha...

ok meh layan gambo rayyen neh sikit heeee...



Berkat doa kalian...lahir la Muhammad Haneff Rayyen seberat 3.25 ni dgn lancarnyer heeee...dgn tak rasa sakit nak bersalin seperti biasa2..pukul 2 lebih ( pagi ) ketuban pecah kat rumah semasa tido heee ( firs time pecah ketuban sendiri..lau dok kat sepital doc yg pecahkan ) pergi sepital dalm 3 pagi gitu terus masuk labour room..jalan dah bukak 5cm dan selamat bersalin jam 4.40 pagi...rasa macam tak caya jekkk..sakit pun tak sakit sagt mcm biasa huuuu..Alhamdulillah dan tq uols doakan cik sue huuuu





Masa ni dia kene kuning...hari kedua usianya kuning ialah 9.6.....hari ke tiga 13.3..kene bebel ngn misi...pasal bg air kat baby ( satu sudu je pun huuu ) ..misi suh bagi susu jekkkk sedangkan daku tak kuar susu huuuuu...cik sue mntak bantuan cik susu tin lagtogen..eja tak tau betl salah nih..hari ke5 check,kuning da turun 10.3..dan hari ke 6 kuning turung lagi kepada 8 hehehehehehe...bebas sudah dari cengkaman mr kuning...Alhamdulillah..




Tak mau di bedung huuuu...kalau bedung dia mengamuk sakan sampai merah padam mukenyer..bila da dilepaskan..tengok leeee..lena sgguh siap ngiring2 tido...



Ni apa kes...kalau kene hempap ni tak tau laaa...





7 comments:

ita said...

alhmdulillah...tak sakit?? bestnyer...

Anida said...

Salam cik sue,

Lama x jengah, hari ni baru dpt buat. Tahniah cik sue dpt baby =). Cik sue x ingat saya lagi kot (hehe cam sadis la bunyiknya...kui3)..tapi sy pernah emel cik sue tnya pendapat pasal jahit menjahit ni, masa tu mesin jahit pun tak pernah sentuh pe lagi nak menjahit...now, da boleh jahit blouse sendiri (baru blouse...baju kurung x try lagi...hihi)..Thax for ur advices dulu.=)
Anyway, pjg pulak crita, nak request kat cik sue, macam mana nak jahit seluar palezzo tu (klu x salah eja lah ni...)...Hope cik sue boleh buat tutorial psl pola ni ke? Klu tak nyusahkan cik sue..!

Cik Sue said...

ita...Alhamdulillah..bkn xsakit lgsung..tapi tak sesakit mcm biasa..

Anida...
rasa cik sue msh igt awak kot..yg kan main berjela-jela karangan cik sue bagi tu ke kikikiki...tahniah dah boleh jahit..nnti lau sng2 cik sue buat tuto tersebut yer..wak masa skang tgh bz ngn rutin baru heee lagik nk bulan pose ni...nntikan yerkk

maya said...

salam cik sue..

mula2 sekali, salam perkenalan dr saya, dan tahniah sebab dapat baby baru.. :)

hari ni saya terjah2 bog ciksue sbb tgk byk link pasal tutorial baju kurung datang dr sini.. terima kasih tolong promot blog saya yg dah agak2 hidup segan mati tak mahu tu.. cuma sekarang ni aktif sikit.. tu pun tak tau sampai bila.. wahaha..

syok bace blog ciksue yg santai & banyak ilmu boleh diceduk kat sini.. thanks byk2 sbb sudi kongsi ilmu.. saya link kan blog ciksue ni kat http://craftzone-my.blogspot.com/ biar lg ramai org boleh dapat ilmu ciksue ya..

wah.. panjang betul komen.. :)

Cik Sue said...

wsalam dan salam kenalan jugak..ehehehe tak de apa2 cik sue suka tgk cara penerangan buat baju kurung yg ada kat blog awak..nampak ringkas dan senang faham..cik sue mintakkan cik google suggestkan heee..masa tu cik sue bz xde masa nk buat tuto..apa salahnyer kita kongsi ilmu jait ni kan?..terima kaseh jugak la datang jejak cik sue kat sini heee..

Nur Ashila said...

Assalamualaikum... Tahniah cik sue walaupun bby dah sebulan lebihpun usia dia skg... Tgk gamba bby mcm best nak lg tp pd hakikatnye cukup2 dah la... Hehehe. Thanks sbb follow blog saya. Bukan de paperpun tuk tatapan sendiri jerpun. Anyway selamay berpuasa... ;)

Cik Sue said...

Wsalam Nur Ashila..tenQ sudi jejak cik sue kembali hehehe...kita da sama banyak aank dah kan ehehehe..cik sue ni suke sgt dgn baby..tapi masalahnyer lau asek nk baby je kang jadikgabakketapi plak ..tak larat nak heret hehehehe..tu la kita kaum ibu kan?...eheheh selamat berpose juga..