Friday, March 7, 2014

Pola Mermaid With Fishtail Wedding Dress

Assalamualaikumm..

Sebelum ni skali je baru buat pola gaun pengantin yang belakang dia kain meleret.kalau gaun pengantin biasa..kembang2 dah selalu sangat...sebab lama tak buat pluss rase tak bape nak minat fesyen ala ke pengatin jadi cik sue tak amek serius...ilmu datang boleh ilang mcm tu je..padan muke kan ahahahaha

Satu hari datang seorang kastemer nak yang fesyen meleret kat belakang...dan terasa nak buat....apa lagi cs pun terima lah tempahan pola dari kastemer tu..maka terkial kial la mncari rujukan...alhamdulillah..sedikit pencerahan member seangkatan..dapat jua cs buat pola tersebut..jadi moral of the story dah kitabdlm bidang jahitan..fesyen baju..jangan la tak amek tahu lau ilmu tu mang da ada...xmau pkai xpe...kan kan kan kikikikiki...so layan la rupa pola tu....



Dress pengatin duyung dengan ekor ikan nama melayu dia..nama omputeh dia lak Mermaid  With fishtail wedding dress...kikikiki



Pola depan



Pola belakang


11 comments:

mojakoko said...

Salam...na tnya..yg zig zag tu utk ape?klau nak buat hanya skirt shaja mcna lak potongan dye?

Surtima Yusof said...

Wslm..yg zig zag tubutk tujuan kembang yg beralun..nk buat skirtvyg mcm mn tu..kalau mermaid skirt ..tuto dh cs buat..cer cari cer korekkk ehehehehe

Syahiedah said...

salam kak..saya banyak dapat ilmu dari blok akak ni..minta halal la ye..kalau akak x kisah, boleh tak share cmne nak buat princess cut..terima kasih atas ilmu yang diberi,,

eryssa erna said...

Terima tempahan pola bju melyu x?? Sy bg saiz.. :D

Tim's Sewing World said...

Betul tu, ambik tau semua paten. Xmau pakai tu bab lain. Any way cantik beralun belakang tuuu....

ema said...

akak, kite la orang nye yang suruh akak buat tu. alhamdulillah, thank u very much. ema berjaya dah buat baju ni dr pola yg akk bg tu. mekacih. semua baju pengantin dah berjaya :)

Anonymous said...

camner nak beli pola nier...

Anonymous said...

camner saya nak beli pola nier

Anonymous said...

Pola belakang tu,ukuran mcmana

Surtima Yusof said...

Wsalam kalian..baru nk jawab kesory an ye ahahaha

Syahiedah
akk dah pun share tutonye..aaa sila geledah ye ekekeke

eryssa
ohhh terima ...boleh cari cs di 0127421894

kak Tim
ehehehehe malu le akk datang sini jgak eehehhee ..sape nk blajo jait face to face sila cari Tim's Sewing ehehehehe

ema

kihkih tahniah ye

cik anom
opss sory la pola dah pun akk xleh buat pd tarikh ini sehnggan la tahun hadapan..maap sgt.sedang bercuti ehehehe

cik anom lagi
pola depan dan belakang ada cara dia..saya belum lagi share tuto...eheheh komplikated skit jadi belum bersedia nk share kat umum..xlarat nk xplaint karang pd beginner..kalau rasa nk blajo cari akk kat fb secara personal okeh..

Anonymous said...

salam kak... mcm mne nk buat pola blkg tu???? berapa meter kain slalu guna??