Friday, October 17, 2014

Lengan kembung/loceng ujungnye getah cerut

Assalamualaikumm

Salam jumaat yang barakah....harap korang semua sihat belaka ye....skang ni bz skit duk depan koputer..tab..hp....dah mcm apa da lagak mokcik ni...ngalahkan orang bisneh juta juta.

Mokcik laa ni tengah sebok menuai anak benih getah buat bekalan nk bercuti tak lama je lagi ni...nnti dalm tempoh bercuti mokcik tinggal siram dan baja aje sambil pungut hasil kihkihkihkih....

korang kompius ye makcik nk cakap topik apa ni?...ahahahahaha..korang sabo ye ..tggu karang bile benih dah selamat di tanam makcik kabo lain ye..jangan isau karang mokcik ajak skali korang join okeh.....ok la skali n i mokcik nak share plak cara buat lengan macam tajuk post tu ahh kat sini...kalau kat fb tu dah ada...kat sini baru nak tempek....kihkihkih....ok layan ye...







1.sebelum tu buat pola lengan biasa awk dulu ye..lau tak geti boleh rujuk link bawah ni ...lepas tu uabh kepada pola lengan biasa awk kepada pola kat pic atas ni...








2.bulatan tu nak kabo ..sila la tukar tapak zip yoo...




3.tengok pic..bukak mata luas luas kihkihkih..aaaa mcm ni cara jahit dia



4.ekkk sebelum tu nk bgtau pjg getah ni awk ukur lilit lgn awk yg dekat tgh2 antara siku dan pergelangan tgn tu ahh..amek ukuran getah ngam ngam kat situ... 





5.lebar getah yg cun d guna pakai...cm ye bukan inci



7.mudahnye kan....







3 comments:

maisarah fahmy said...

assalamu'alaikum kak cs....
saya ni sbenornye tgh plan nk wt pola lengan kembung tp ber'cuff'...so, kalo cmtu labuh tangan tu amik ukuran biasa juge la ek? ek? ek? and then 'cuff'nya tu bper ukuran yang paling sesuai? sekian dari saya terima kasih...wassalam...

nworks enterprise said...

Terima kasih ataspanduan yang diberikan. Sangat menarik dan berguna.

fatihabatrisya said...

Slm kak. Sy zero basic, tgk buku x fhm tgk blog akak byk sy dpt blajar. Alhmdllh byk pahala akak dpt kongsi ilmu kat dunia nie.