Thursday, February 2, 2012

Buku Baru..Blause Baru

Assalamualaikummm

Hari ni dah masuk hari ke2 kita di bulan febuary yerkk?...Cepat nyer la sangat masa brjalan...cik sue ni tak tahu laaa nk kata apa...masa kecik2 dulu kalau sehari tu rasa cam pangjanggggg je masa berjalan...selalu mengeluhh bile laaa nak malam hikhikhikhik...( kalau nk mlm je kene ikut nenek ke surau ) seronok ke surau kan apa..masa tu tak mumayiis lagik ahahaha..seronok dapat makan best2...seronok dapat jumpe member kamcing hahahaha...apooo daaa..tapi sekarang bile da tua-tua ni...sehari tu rasa tak cukup...duk merungutt plak..nape laaa cepat sangt dah seminggu..da sebulan..ekkk da setahun dahhhhhh..aduiiii...

ok laaa bebel plak dah pagi2 ni...nak tayang blaus yang cik sue baru buat..sebenornyer da puas buat tayangan perdana kat fb dah ahahahaha..ni saki baki tiket laa ni tayang kat sini plak dah...mang aku ni suka tayang menayang kakakakakaka...

Apa nak buat..perangai yang wajib ada pada orang bisnes cam cik sue ni ( perkhhhh bisnes tuu ahahha ) kalau tak tayang orang tak tahu yer dok?...cik sue ni berniaga perkhidmatan jadik kene laaa tayang perkhidmatan yang mampu ku tawarkan hakhakhakhak...korang kalau jakii jeee toksah layan ngan cik sue ahahahahaha...

ok moh layan gambooo nehh..



pola kurung moden di tokok tambahkan dgn nota yg dalam buku jahit baru hehehehe...





pestime wehhh cik sue hentam buat kolar ni...bute2 ikut buku..korang jangan tanyer tutorial ni yerk ahahahaha den pun main ikut sebuter-sebuter pola  dalam buku...tak durhaka lgsung pun...








tadaaaaa!!!..ok tak?...ok la ni untuk pestime hakhakhak..tak der episod tetas menetas pun nak cakap ahahahaha...mables la buku tu ...





adusss ni kotak-kotak segak tak?...ahahahaha blaus ke2..labuh sampai lutut ku butkan ahahaha....guna pola yang sama jgak tapi adjust tang pola lengan...





Tang sini nak kene taruk butangg..tapi lom beli laa lagik...


Kacak tak!!!!...hahahahahaha...























10 comments:

Tyha said...

La baju cik sue ke dlm geng mesin jahit tu? Sabo jelah...hehehehe

Cik Sue said...

ahahahaha sila lah bersabo dengan karenah cik sue ni ahahahaha...

Anonymous said...

cik sue... nk juga buku tu. cam ne nk beli ye?

Cik Sue said...

nakjugak?..hanya da satu jalan jek selain beli sdiri kat area awak..beli secara online..sila rujuk link ni yerk..

http://www.sambooks.com.my/CATEGORY/Feminim/SIRI-KEMAHIRAN-WANITA/Tatacara-Jahitan-Blaus-yang-menawan.aspx

cik sue sdirik pun,kawan fb yg belikan kat kl sane..pakai pos mengepos ehehehe kire online la jgak..

peace said...

amboi...sakan menjahit. saya pun beli gak buku tu kat MPH. tapi sampai la ni x jahit2 lg. tapi mcm tiap2 minggu dok belek2 buku..cari inspirasi....konon..kih kih kih

Cik Sue said...

cik sue kalau beli buku baru..mang taksub kejap...pastu malas laa nak belek lagik...kalau rajin karang tggu beli buku baru plak heehhe...

ieda chubby said...

salam cik sue...sy baru lagi join blog cik sue ni....ms duk mencari2 ilmu tuk tmbahkan lagi pengetahuan nak improvekan seni jahitan nih....(cewah ayat..heee)terjumpa la blog cik sue ni...byak membantu sy yg minat menjahit ni...time kasih cik sue ngn ilmu yg dikongsi ni...ni biler tengok cik sue jahit blouse...alamakss...tergoda terus...nak buat jgk...nak jgk la buku cm cik sue beli tu...xsabar asenyer nih...heeeee

Cik Sue said...

wsalam...reader baru la ni..ok jek akak ni..apa yang kenan d hati boleh copy jek..nnti dapatkanlah buku sebiji untuk simpanan..ilmu kite boleh cari kat mana2 pun jji kite ada usaha kan?..kan?..ahhhh ilmu jait ni bestt ehehehehe...boleh jimat lagik..jait sdirik jek..kikikik marohlah kedai jual baju kat cik sue ni hikhikhik

Klo Dya said...

lama tak singgah sini...mabeles la blaus cik sue specially yg polka dot tu...cute lah...cik sue ni mmg terer la...walaupun first time wat kolar baju tu nampak perfect je n kemas. congrats!

Cik Sue said...

Klo Dya...ehehehehe lau ada masa cik sue nk buat lagi jugak..tapi lom ada masa lagik ni ahahahaha...