Thursday, February 27, 2014

Tuto Maxi Dress

Assalamualaikum....

Kali ni makcik bersiaran dgn tab aje...jadinyer pic ada yg tak cop mohor...aws luuu pengopi n pengepaste ikikikiki...jual saham pic makcik ...siiapppp!!!...ikikikiki ( mcm la org heran sgt ikikikiki )....makci bkn la nk mnunjuk nunjuk mkcik ada tab bahahah....mkcik nk kabo..tgh taip n3 post ni makcik pkai sebtg jari telunjuk je belah knn....sebelah tgn lg duk henjut buai ank derr...wellpun pkai buai ada mtr yg henjut snirik tu...tp ank makcik ni xleh tdo lau makcik xde d sisi...ia blh thu tu lau mkcik jinjit kaki nk beredar....dengki tol kikik...

Kali ni tak mau dah cakap kelas jahit whatupp..kang kowang melugai pulak kan hiiiiii....ni nk ckp pasal tuto buat MAXI DRESS.....ramai serang makcik nk pola tu....sengsara makcik nk jawab kikikiki...rase tak perlu lah makcik nak penat buat tuto smpai dua kali tga kali...rase cukup lah kita guna pkai tuto buat pemplum....totally makcik pkai pola tu buat maxi dress...beza dia tang circle aje...circle tu hnya perlu labuhkan sahaja ikut lbuh kowang nak...itu aje pun..buat lah half circle ats pola...msa cantum...ctum mcm full circle...jadi kmbang dia xla over..just nice2...dn beralon mantop...

Ok ni makcik tolong kopi lagik link datang sini...


http://kedaijahitku-jahit.blogspot.com/2012/11/pola-pemplumm.html


Igt ehhhhh..buat half circle bulat....bukan serong mcm tuto yer....ok layan stok maxi dress leher pemplum lak...

ni maxi dres kastemer yang punyaaa ahahahaha...model tu ank dara den..dia test je..ahh amek meraung tak nak bukak baju tu...jenuh pujuk yang akernya termenterai satu perjanjian....ibu kene ganti dress yang sama..akak nak kaler putih..akak nk sama mcm ni....amek hang ahahahahaha...








2 comments:

Fara Dilot said...

Camne tak paham half circle bulat.. bukan full circle ke?

Kalau full circle, kain tu jadi sehelai dan dicantumkan kat belakang sama dengan tempat zip kan..

Kalau half circle ade 2 helai.. depan sehelai belakang sehelai.. camtu ke

Fara Dilot said...

Rasenye dh tny.. kak half circle bulat adalah mcm full circle tapi bile pottong nnt jadik 2 helai kain depan blkg kak ek