Wednesday, February 9, 2011

Antara Koleksi Cik Sue Sayang

Assalamualaikum..salam sejahtera kawan-kawan,semoga semuanyer sihat-sihat belaka.Salam entry kali ni cik sue nak tunjukkan beberapa buku rujukan yang cik sue pakai guna semasa belajar menjahit.Maklum lah cik sue ni tak dapat pergi jumpa maha guru macam orang lain.Kebanyakan cik sue habiskan masa dengan mengadap buku-buku ni,sampai naik muak buku ni tengok muka cik sue ahahahaha..kadang-kadang bila cik sue terkeluar dari sarang,baru la cik sue menuntut pulak dengan tok guru ( kakak ipo ehehehe ).Ok la kawan-kawan semua,untuk jadikan rujukan cik sue boleh suggest kan buku-buku seperti yang cik sue bagi ni.Banyak lagi sebenarnya buku-buku jahitan di kedai yang cik sue nampak.Tapi takkan cik sue nak borong semua pulak ehehehe.Basicnya sama sahaja cuma olahan saje yang berbeza.Nota dari DIY yang paling cik sue suka..Notanya  lengkap dan sangat mudah di fahami.Kalau nak buku nota ni tak der jual kat kedai buku,kene order online ehehehe.Kat maner?...korang boleh pergi dekat azimadiyshop.blogspot.com.Yang terbaru buku dari Salikin Sidek...best jugak buku tuhh.Paling suka sebab ada lakaran nak buat baju pahang riau..best..best..Ni cik sue dah study tinggal nak pi beli kain dan praktikkan pulak.Tak sabo dah ni ehehehe...kene korek tabung ayam lagi ni..aiiii bile nak penuh cegini ehehehe.ok kekawan semua selamat menuntut ilmu tatatata





4 comments:

liasalia said...

salam sayang buat cik sue sorang jer tw...hehe :)

cik sue lia nk tnye ade tak pnh jumpe buku yg ade contoh/cara nk pelajri jenis2 jahitan mcm lia yg xde basic langsung ? tq

Cik Sue said...

wah!! sayang ketat-ketat jugak lah kat lia ehehehe.Lia boleh cari buku bertajuk " teknik menjahit pakaian tradisi melayu" pengarang oleh rosita jaafar harga RM44.00 satu unit.Buku tu bagus kalau nak jahit baju kurung,pesak gantung,kurung moden..tapi tang teknik je..tang pola anan kurang mengerti daa...banyak ringkas sgt notanyer...bab nota buku mariam abu bakar plak yg jai rujukan cik sue.ermmm buku buat baju kurung A-Z pun ade..harga tak pasti berapa.cuba tgk la lia boleh yg mane...

Aku dan Sulaman said...

wow..sue...rase macam masuk umah baru..heheh...ermm..nmpk cam besh jer buku2 tuh...hhehe...sue macam sy jugak..dok ngadap buku2 jahitan sampi naik juling mata..ekeke...sukekn...:)

Cik Sue said...

tu lah pasal...kalau dah minat..juling pown xper ahahah...koleksu tu bl mase memula blajo jht ntok rujukan..skarang jarang bukak dah..xder mase huhuhuhu