Hanya seciputt ilmu nak berkongsi..bukan proo dan bukan otai..bukan pula nak berlagak pandai..hanya sedikit perkongsian yang boleh manfaatkan bersama..

Jom Tengok!!

Wednesday, February 2, 2011

Mesin Jahitku

Assalamualaikumm..
Salam sejahtera dan salam satu malaysia semua...ihiksss ada ker orang datang jenguk blog ku ini..buat-buat cam ada la yerk..entry kali ni nak memperkenalkan mesin jahit ku yang pertama daku ada.Beli sendiri derr...tak mintak duit hubby pun uhuhuhuhhu.Jenama Brother LS-2125..ada tapak zip,butang.2 jarum n 2 benag .banyak lagi dia punya kelebihan.Memula dapat mesin ni,ewahhh bersemangat waja aku nak menjahit..kalau boleh semua bende yang aku boleh jahit nak di jahitkan...Mase beli mesin ni tak pandai jahit lagi pun waima baju kurung tu pun tak tahu jahit.Segala-galanya bermula aku ni mang kijernyer suka mengodek.aku godek sini godek sana..belajo ikut instruction yang ada dalam kotak mesin jahit ni...Akhirnye aku terpandai sendri nak kelolakan mesin jahit ni tanpa tunjuk ajo mane2 sifu ehehehehe...( lalalal lililili lululu )..
O.k la jauh pulak pergi melalutnyer...tak mau cite lagi kisah-kisah silam ahahaha.ok apa yang mesti ada kat korang kalau nak meminatkan diri dalm needlework ni adalah mesin jahit...mesti nak ada dia.ala beli yang second jer dulu..karang korang da mahir ahhhh kumpul la duit korang,boleh la beli yang lagi up-grade.Saya pun tgh kumpul duit ni nak beli mesin jahit lagi canggih yang boleh sulam ihiksssss...bile la tabung ayam aku nak penuh ni mihahahahaha.


7 comments:

CIK TOM said...

ada je...cik tom dtg bc entry blog akak...wah hebatnya belajar menjahit sendiri..akak mmg hebat!!

erk nak tgk pic cik tom??hehe...pemalu la... :)

kedaijahitku said...
This comment has been removed by the author.
Aku pun Pencinta said...

saya pn br bli mesin ni...x sempat nk godek pape lg...kalut ngan baby kt umah seronok kan...dpat mesin jahit..excited nk bljr, tapi pape pn x tau lg....huhuhuh

Cik Sue said...

hihihi tahniah da ada mesin jahit pertama jugak...is pas ni banyok le kain perce nk kene stndby..blajo dulu jahit lurus..jahit serong..test2 dulu semua jahitan yg ada kat mesin tu...pastu baru belajo potong kain dan jait baju hehehehe..semoga berjaya ..

kakayaya said...

ha..skrang dah 2012..apa kabor tabung ayamm ciksu sekarang nih??. hahhahahaa

Cik Sue said...

kak ya..melabur sudahhhh...beli omas kikikiki..kang ckp matang cs jual bli mesin sulam koputer plak..amacam ..ahahaha

kakayaya said...

tu bukak kak ya tenaga buruh cek su tu la.. tu kaka yaya aka cek matun dr payrock!!hhee