Friday, February 18, 2011

CERITA "ORANG SEBELAH"..


Assalamualikum....hai cik kak-cik kak semua..erkkk ada cik abang jgak ker?...ehehehhehehe ok la salam hari jumaat semua yer.Harap-harap ada la pengunjung kat blog cik sue yang sepi dan hening ni uhuhhuhu maklum la tak der pun orang nak buat komen kat setiap post entry cik sue..cedih ni uhuhuuhuhuh...kosongggg jerkkk uhuhuhu.Ok la hari ni cik sue nak kongsi cerita mengenai "ORANG SEBELAH".Semalam cik sue dah kongsi cerita ni dengan adik-adik cik sue dekat email.biase la dorang tu dah tahu prangai kakak nyer yang tak beberapa nak betul ehehehehe...Cerita terjadi weekend lepas.Anak sulung cik sue berumur 10thn...suka sangat ber fb..poning kepala cik sue nak layan perangainyer tu.Asyik nak kene jerit jer kerja cik sue..jerit suh makan,jerit suh sembahyang,jerit suh buat kerja sekolah semuaaaa nak kene jerit tesen2.Bangun sembahyang subuh mengadap fb,sampai petang tuuu tak rabak pulak mata dia asek duk depan pc..cik sue check memang dia tak bukak lain selain fb dan game.takut jugak cik sue , maklum la dekat intenet ni semua mak nenek ada isssss...kene pantau tu.Cik sue pikio macam mana nak mengurangkan kadar masa dia ber fb ehehehehe..teringat pulak cerita seram yang adik cik sue cerita semasa dia belajar dekat matrik muar dulu ahahahahaha...sampai sekarang adik cik sue takut kalau cik sue gatal-gatal usik dia ahahha.
Masa makan jajan dengan anak-anak,cik sue buka cerita dekat anak cik sue tu.
" bang..bang tahu tak semalam ibu chat kat fb ada org tetibe jer tegur ibu.Padahal ibu tak pernah add dia pun,dia pun tak ada request pun..tup-tup da ada bang!!.." kata cik sue dengan penuh semangat.
"yer ker bu,ibu lupa kot"....ehehehhe mang cik sue pelupa punehehehe..
" mane ade bang, dia pakai nick ORANG SEBELAH ,lepas tu ibu tanyer siapa dia "..anak-anak cik sue dah melopong semua dengar, ahahahaha sambung cik sue lagi
" dia kata dia ORANG SEBELAH"..
"yer laa orang sebelah maner?..anak kak zila ker,budak-budak bujang yang menyewa sebelah ni?"..jiran sebelah cik sue la tu.
" tak..saya ORANG SEBELAH"...tiba-tiba kan bang,ibu nampak dengan ekor mata ibu macam ada lembaga duk SEBELAH ibu...ibu pun buat selambe macam tak de apa-apa ibu log of komputer,ibu bangun tutup lampu dan kipas terus masuk bilik dan pejam mata"....
"ibu tipuuuuuuuuuuuuu..." abang melalak menagis ahahahahaha.
" ni yang malas ibu nak cerita ni,ibu cerita nak suruh abang jaga-jaga kot ORANG SEBELAH tetiba tegur abang kat fb...malas la layan abng"..ehehehehe
Malamnyer abang cerita pada suami cik sue...ayahnyer tergolek ketawakan dia..lepas tu cik sue kene marah ahahahaha.
"Apa la pegi buat cerita macam tu kat abang,budak tu da la penakut"...lalalalalalallalilililililliilioioioioioioi...ehehhehehe.
Nampak perubahan,kalau saya tak menjahit maka tak ber fb la dia ahahahah pasal mesin jahit sebelah-sebelah meja komputer je kat hall atas ahahahaha.sekarang rutin abang kembali normal.Kadang-kadang bila di fikirkan tipu sunat sekali sekala ok jgak ahahahahaha...ok laaa kawan-kawan cerita ORANG SEBELAH tu bukan cerita betul,rekaan semata-mata untuk anak saya...jangan korang betul-betul di tegur ORANG SEBELAH semasa ber fb malam-malam udah le ahahahahahahahahaha....










5 comments:

suriana said...

HAI CIK SUE..memandang kn hri ni hr jumat..i ada mse seket nk luangkan dengan cik sue...

cik Sue said...

ehehehehe terima kasih la ciksue lah jugak,kerana meluangkan masa menjenguk entry cik sue ni..mane cik sue yang lagi sorang ahahaha bz bebeno la gamoknyer ehehehe.eh apa kate kite kumpul cik sue kat sini ramai-ramai ahahah

Anonymous said...

nakal nye dia...

kakayaya said...

jangan cobak2 nak mendiskriminasikan nama aii yaaaaaaa..ha ha ha

Cik Sue said...

kikikikiki takut gak ker?