Wednesday, May 16, 2012

Pasang Getah Kurung Nursing

Assalamualaikumm..

Salam uols...kali ni nyer N3 nak menjawab soklan Yatie..dan yang lain mengenai cara getah baju nursing di sambung...serta jenis getah yang di gunakan...

Boleh tengok gambar yang cik sue snap ni yer..kebetulan tengah ada baju nursing yang cik sue kejekan hehehehe...jadi boleh laaa nak jawab soklan ni...


ok ni laa getah yang biasa cik sue pakai untuk nursing...



cik sue nak Yatie dan yang lain2 tumpu perhatian pada getah itu di sambung....



getah di sambung bahagian bawah baju lapik dalam denagn basi jahitan baju bahagian luar...perhatikan...



dah jelas lom neh ekkk...ehehehehe



cara alas di cantum pada bahagian atas bahu plak....



## tips: jahit getah tu biarlah jahit banyak kali pada kain baju tu yerkkk..kadang kalau jahit biasa dia akan mudah tercabut..jahit tindih berulang kali...yang pada basi baju tu kan ahhhh da jahit tindih jahit tepi lagik sekali lagi kasik dia kemas gitu...


Harap Yatie dan yang lain2 tu dah faham dgn gambar2 ni ok...ok lah di kesempatan ini jugak..cik sue nak ucapkan SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA GURU2 SEKALIAN...tanpa korang siapa lah kami dan semoga korang sentiasa bersinar untuk menerangi anak bangsa kita..cayokk2 untuk all...tatatatata








5 comments:

syarahz said...

salam kak..sorry nak tanya berkenaan jahit kurung nursing tu..kain bhgn dlm utk jahit getah for nursing tu mcm mana ukurannye ye?pnjg dr bahu agak2 dlm bape inci?then bhgn leher tuh just pnjgkan ke bwh je la eyh??sorry tak pandai terms2 jahitan ni.hehe. harap sudi menjawab soalan2 saya..terima kasih sudi berkongsi :)

Cik Sue said...

wsalam Syarahz...untuk pola kurung nuusing telah pun cik sue letak kat nota jahitan..syarahz cari kat sana yerkk...utk memudahkan pencarian sila ikut instruction cik sue telah bagi kat page nota jahitan tu ok...

Norizah Ali Airecca said...

salam kak, mcam mana nk buat jubah nursing..
ngn kain cotton, kalau boleh nk bt yg mudah. kalau buat leher macam baju kurung selain lapik dalam yg macam contoh akk bagi ni ada cara lain x?

terima kasih.

Surtima Yusof said...

wsalam...
jubah nursing kene lah awak tengok tuto kurung moden nursing...akk ada dah buat tuto tu..boleh pakai kain cotten..awak tengokkat tuto tu yerkk :-D

norfaiza said...

Salam...cik sue...ade ke org wat bju kurung bese n moden ltak zip sorok kt tgh2 bdn dpn tu?