Thursday, October 4, 2012

Daku Penentu Dr DAku Sdrik..Bukan Org Lain...

Assalamualaikumm...

Bermula April lepas,cik sue dah mula ada seorang pembantu...membantu urusan jahit menjahit ciks ue laaa...dari suka-suka sekarang dah jadik serius...tak sangka pulak kalau di pikir-pikirkan...

Alhamdulillah..tahun ni rezeki menjahit adtang mencurah-curah..terpaksa di tolak pun ada...sampai tak lalu nak tido di buatnyer...cik sue dah pandai menolak..dulu sengeh aje terima semua..sekarang terpaksa tolak rezeki yang datang huuu..kerana memang tak mampu sudahh...

Sekarang setiap minggu mesti nak supply kurung nursing paling sikit pun 3 pasang seminggu untuk butik..paling sikit laaa..plus denganjahitan off line lagik campur jahitan online lagik huuuuu...

Buat pertama kalinya pada bulan ini cik sue mendapat kastemer online dari ober sea...hukhukhuk dari jepun..sampai tak lena tido makcik..macam tak percaya jek..tapi bila bungkusan dah di tangan..ku cubit pipi ni baru nak sedar ahahahaha..Alhamdulillah...Semoga pangjang la lagi rezeki ku di luar sana amennnnn...korang jeles tak ..:-D kikikikiki..oleh itu berusaha lah macam cik sue ( dan lagik aku nk xsenn )..rezeki tak datang bergolek golek...kalau kita usaha dengan gigih..dapatlah bahagian kita tu nanti..ehhh tak laa nak berlagak..ciksu ecakap kat sini utuk berkongsi rasa gumbire yg korang bule ikut teladan dan buat lagi better dari cik sue..jgn la salah pahamm ehehehe..:-)...

ok lahhh meh layan baju nursing yg aaii jait utk butik...asek nursing je kan?...da banyak den jait utk butik ni tapi den tak leh publickan sgt hasil jahitan...macam ala2 private la gitu ehehehehe...ok meh layan sikit...ehhh sebelum tu nak promote jap..lau nak dapatkan baju readymade nursing ..intai intai la butik ni yer..ciksu ebagi link ke sana...

https://www.facebook.com/ButikAnakMommy

ok layan gambo plak....







satu ni bukan nursing ehehehe...













6 comments:

diani said...

Salam c.su..
Lo,rmh kt Masai ke?
Sy kt. Tmn cahaya Masai.Dh lama sy bc blog akak..bru prasan.nk p blajar jahit ngn akak bleh?
Nk Tanya setting overlock utk jahit tepi halus chiffon mcmana ek.asyik terpotong kain sbb setting xbtol.kain tu kan nipis.tq

Cik Sue said...

wsalam...
saya kat kluang la awok ehehehe..dulu duk megah ria tak duk pun kota masai ehehehe...
awok pakai mesin jahit tepi cap apa?..kalau yg cap lain cik sue tak tahu kalau brother 3034D ciksue tahu le...nah amek link ni copy dan search ok...

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.210228682325386.64516.100000147665488&type=3

ita said...

Terbaikk!! Bila la bole bjaya mcm akak ni..huhu..

Cik Sue said...

ita..lom berjaya lagik ehehehe..ita pun boleh lebihd ari cik sue..asalkan adkemahuan dan usaha yang berpangjangan..jgn angat2 taik ayam..semoga ita berjaya ...

normaliza said...

nak gak berjaya mcm cik sue. bagi tips sket bole? :) hehe

Cik Sue said...

normaliza..

akak lom berjaya sepenuhnyer lagik ahahaha..bau2 bacan jek baru..kalau nk maju kita jgn sekali malu..walau org da paggil kite otai..jgns ekali malu nk bertanyer bende yg remeh..wak muke seposen jek :-D...kn usaha dan rajin lah..jgn angat2 taik ayam..kene selalu pertingkatkan ilmu yg ada..kalau ada ilmu sekadar 50 sen..up kan lagik ilmu tu..jgn lokek duit melabur utk duit..cth beli bahan2 rujukan sprti buku..pergi menuntut dgn kelas2 jahitan..jgn berkira semua tu..jgn semua nak free :-D...sanggup teriam kritikan yg boleh baut telinge tahap menanah :-D..perbaiki mutu jahitan..sentiasa dan sentiasa :-D..semuge awak bejaye..