Wednesday, October 31, 2012

Jual Pola La Pulak Dhhh..aisss

Assalamualaikumm

Sebelum sebelum ni CS tak pernah jual pola..ramai yang duk tanyer nak beli pola baju ngn CS..CS lom ada kekuatan dan kepercayaan diri lagik nak jual pola baju untuk orang ramai huuu..jadiknyer selain ada yang CS bagi free ( siap aiii pos laju lagik ahhhh )  ada jugak CS suggestkan kepada follower CS yang ada jual pola baju...memandangkan makin hari makin ramai yang menanyer..CS beranikan diri menjual pola baju ( pasai tak larat nak buat banyok2 kasik free huuu ) ..CS jual satu set RM30.00 kalau tiga set RM90.00 free postage ( CS terpaksa jual sama dgn orang lain jual..takut karang ada tokey pola baju datang serang CS ahahahaha )...ok laaa di sini CS nak bagi sikittt nasihat ( pasal tak layok nok bagi banyok nasihat heeee )..

Korang belajar la buat pola asas seperti CS ajo kat blog ni...kalau tak paham juga boleh la beli pola ngn Cs atau dengan sapa2 penjual pola korang suke..dari pola yang korang beli tu..pahamkan lagik pembelajaran korang dalam nak buat pola okeh..tak rugi belajo buat pola..mahirkan diri..karang datang pesen yang macam mana pun InsyaAllah korang takkan ada masalah besar..kecik2 je ehehhe..

okey lahhh dari saat ini CS nak bagitau CS dah boleh terima tempahan pola dari korang..pola ready made size..custome size..pola yang CS berani jual seperti berikut, nnti CS ada masa blogwalking Cs cari blog follower Cs yang jual pola dan CS lelong link dorang kat sini..supaya mudah korang boleh buat pilihan lebih dari satu okehh..kepada follower CS yg ada menjual pola,colling2 la CS kat ruangan komen.kita kongsi page ni untuk meniaga pola :-D :

1.Set Kurung Biasa
-Pola Baju
-Pola kain susun
-Bulan leher

2.Set Kurung Pesak Gantung Biasa Dan Nursing ( salah satu pilihan anda )
-Pola baju
-pola kain lipat batik/pola kain susun ( ikut pilihan anda )
-Bulan leher

3.Kurung Moden biaas dan Nursing  ( salah satu pilihan anda )
-Pola baju
-Pola kain lipat batik,kembang payung,kembang duyung,kembang duyung Full circle shape ( salah satu pilihan anda )
-Bulan leher dan alas dalam leher

4.Jubah biasa ,jubah moden ( salah satu pilihan anda )
-pola jubah
-Bulan leher V,Bujur,Teluk belanga ( salah satu pilihan anda )

5. Dress panel , Dress panel potong puteri ( mengikut pilihan anda )

6.Dress / gaun kanak2 mengikut umur sahaja...

ni ada satu jek gambo setakat ni yg CS sempat snap pola yang telah CS selamat jual heee..














15 comments:

Yaati Nor said...

kalau nak beli pola tu..akak buatkan ikut saiz kita ke?

Cik Sue said...

Yaati..kot pandai awok..nak yg ready made boleh ( saiz sedia ada yg macam baju jual kat kedai ) saian custome pun boleh ( saiz ikut ukuran awok )

Anya Sewn said...

wah..tahniah ya CS...MAKIN MERIAH LA KITA KAT LAMAN MAYA NI...
BLE LAH B'KONGSI BIZ ..NAK LETAK BLOG SAYA KAT SINI BLE...BG PERMISSION YA...
anyasewn.blogspot.com/
DENGAN MUKA SELAMBA...

Cik Sue said...

eehheeh jgn la cakap mcm tu kan ke cs yg operkan jadik jgn la kata muke tak malu ehehehe..ok2 cs nak kumpulkan dalam 5 senarai blog jual pola...da ckp nnti cs buat page utk jual pola sahaja..sama2 kita bersaing secara sihat walafiat jgn gaduh ehehe rezeki Allah ni luas..tggu yerkk nnti cs buat page tersebut :-D

Cik Sue said...

ehhhh Anya Sew..awak mang dah dalam senarai cs..sebelum buat pos ni lagik cs dah ambil nama blog awak...cs baru perasan ni ahh ahahaha..ok tenQ jejak cs kat sini...

Faizah said...

Cs, klu saya pos kan feveret blousesaya then cs tlg wat kan pola buleh ke? tp saya byr la...:-)

Cik Sue said...

Faizah..insyaAllah boleh...kalau Faizah nk pilihan penjual tuto lain pun boleh..beliau jual mcm2 pola blause..ambil link ni tgk dulu..lau berminat fizah coling dia lah..tapi iff nak cs jugak buat ehhh ok kikikiki xde hal...

https://www.facebook.com/AbelCollection

Anya Sewn said...

CS..tqvm..coz letak anyasewn.blogspot.com/
dalam top 5 awk....

Anonymous said...

CS, bleh x nak beli pola baju kurung moden yg lengan die bbutang tu..?

Cik Sue said...

awk sms cs boleh tak :-D

Ibu Kembar said...

Nk beli pola pesak gantung tu camana.....berminat

ayu yati said...

As salam... tumpang tny cs... cs buat x pola utk patern baju yg sy pilih sdr... contohnye sy send gambar baju dan cs sediakan pola... hehehehe...

ayu yati said...

Assalam.. cs boleh buat pola kalo sy bg gambar baju yg sy nk buat x?

eryssa erna said...

Pola baju melayu ad?? :D

Anonymous said...

asalamkum cs...kalau saya nak beli pola jubah prinses cut mcm mana dan berapa harganya