Saturday, March 31, 2012

Blause Ropol2..

Assalamualaikummm...

Di malam yang hening ehehehehe..daku keseorangan ni ngadap pc ....cik suami lom balik lagik..pergi hantar lampu,kipas dan apa ntah lagik kat umah baru kat kluang sanunn..untuk di pasang esok hari oleh orang yang di upah untuk mengerjakan semua tu.

Sian plak cik suami..ke hulu ke hilir..aisss kalau lah boleh ku tolong...jauhhhh tu kluang sana ngn pasir gudang ni..sory laa cik dear bear ku..denagn keadaan ku yang buyut ni..ku tolong buat apa yang patut je laa kak umah ni yerkk...kita jadik wonder pets ok...

Sementara tu ..tadik sempat upload gambo baju kastemer kat fb ehehehehe...bagi tuan dia tengok bajunyer yang da siap...korang nak tengok gak ker?...ok meh layan gambo baju plak..lama dah kan kite tak layan baju kastemer ciksue..lagik pulak meh kita ke tajuk topik post kikikiki...





Kurung Malaysia ...tapi yang ni belah tepi baju..boleh d pkai ngan seluar jugak..










Blause pertama...Yang ni cotton yang tebal tu..lembut jugak..senang cik sue nak buat kije heee...












Blause ke dua...Yang ni kain berkaki....jenuh jugak cik sue nak suai padankan..petak2 + pokadot plak tuu...


Dua blause dan satu kurung malaysia ( sebenarnya bkn kurung malaysia sgt pun..ada nama spesifik dia tapi nape ntah aku blurr mlm ni ahahaha tak hengatt!!!)  terhasil ni di upah oleh kawan lama dekat fesbukk kehehehehe..harap dia selesa dan suka memakainyer karang...ada ropol depan dada...butang..leher cekak musang..tangan tiga suku dan ber list dan bertali jugak...sangat menyeksakan ahahahahaha...tapi bila da siap rasa puas hati kikikiki...


Semasa Dalam Proses



tampal ropol ni ...aisss remeh sungguh!!..




Baru siap tampal ropol baru nehh..lom lagik tampal ngn badan baju plak...




Badan bahagian depan...



Lunyaiii..da laa kain cepat berbulu...buat2 tetassssssssssssssssss..adeyyyy...


ok laaa itu aje laa dulu...jadi korang jangan komplen yerk lau upah buat blause mahai yerk kikikikiki...remeh nak buat tau..





6 comments:

Anonymous said...

cik sue amik upah blause brape? buku yg cik sue promote tu saya n kawan beli juga. emm mmg berbaloi nk dpt kan buku tu sbb website & org kedai x brape mesra alam. bila dah smpai n tgk buku tu, rasa amat puashati sbb step yg di tunjuk dan gambar jelas. nnt ada masa mmg nk cari kain buat blause. ahaks.
anyway thanks sbb share pasal buku tu.

Cik Sue said...

hehehehe...bebaloi lak ekk harga tak la mahai sgt pun lagik plak quality kertas dan persembahan tuto tu jelas kan?...cik sue amek upah tgk cemane blause tu..lau basic ( blause kosong ) bermula dgn rm18-20 lau ada butang cas harga butang dan tebuk butang..lau ada ropol caj ropol plak begitu laa..cik sue tambah rm5.00 setiap aksesori kecuali butang ikut harga beli butang laaa...
nnti beli kain blajo buat yg senang dulu blause tu..kang da tahu buat,sedrik tahu nk edjust dan tahu nk cipta pesen kite nak..cayok2...ehehehe

Anonymous said...

akak, kurung malaysia tu kiranya buat baju kurung moden ya?

Cik Sue said...

ahhh beh kurang jek..kurung malaysia tak pakai zip belakang..dan ukuran nyer sedikit lggar dari kurung moden..kurung malaysia di sarung terus ke badan...bentuk dua2 jenis ni kalau d sarung ke badan adalah sama..

Far Farhana said...

Salam akak..tima ksh..blog akak ni memang sngt2 berguna utk saya yg br bljr ni.
sy try cari nota jahitan pdf yg akak letak tp xjmpa..blh akak emailkan pd sy??

Cik Sue said...

Wsalam farhana...semua nota pdf ada dekat page nota jahit..nah copy link ni dan carik kat engine google..

http://kedaijahitku-jahit.blogspot.com/p/nota-jahitan.html