Monday, June 4, 2012

Cerita Hari Minggu..

Assalamualaikumm..salam senin korang!!!....

Ehehehehehe mood heppy nehh..baru check acc bank kikikikiki...pagi2 bute da aku check acc bank islam aku kan?...acc hasil titik peluh ku tuuu Alhamdulillahh...Lama tak jenguk katakan..karang ni gatal la aku nk pi klik sane klik sini..wdow sopin la katakan..aissss tringat plak anak ku kat trg...lau ikut jadual laa hari ni dorang bertolak balik jhr laaaa...aissss mudahan selamat laaa...karang2 bule la ajak dorang sopin kasut sekolah dan kasut melaram sekali...

Semalam belek laaa buku Drafting ,Cutting and Sewing..nak buat pola baju kastemer yang berpanel-panel huuu..aii pun baru pestime nak buat nih...rasa macam boleh buat dan rasa inginnnnn buat heee maka terima laa cabaran kastemer baru cik sue ni..birai umah je punn...seb baik ada buku yg da di beli satu ketika dahulu tu..aaa tu la gunanya kikikiki walaupun tak der masa cam tak perlu jek buku tu pada waktu ketika membelinyer dulu..tapi korang jangan tak tahu..kalau dah ilmu,selagik bende tu lalu depan mata aiiii suka sebat dulu...baca ngn tak..buat ngn tak..kedian kire...meh aii tunjuk rupa paras buku tersebutt ok...







dah la ekkk sikit-sikit dah..lau nak tahu detail buku ni boleh pergi ke fesebuk cik sue ok..kat wall fb da cik sue link kan pada empunyer penjual buku dan boleh laaa buat pertanyaan di kaunter sana ok...

ni nak tunjuk plak..pola yang cik sue tukus lumus buat semalam...


ni laaa rupa baju contoh kastemer cik su enak buat tu....jubah berpanel...




hehehehehe..ada rupa pelan landasan ketapi bertingkat tak?...

Tengah cik sue sebok merajah pelan nehh...kat kaki asek menggesel jekkk si miow anak2 cik sue ni ( mak kucengg anak2 tapi aiii yg jaga buleee...)..aissss ko nak apa miow wehhhh..da kasik makan tak mahunyer..nak apaaaa!!!!!....

Bila da petang sampai la masa tugas cik sue di dapur plak...tengah sebok kelam kabut masak...dia duk meneran kat atas katil mat yeppp....tepiiiiiiii sbelah mat yepppp...lorrrrr aku da panik nehhh....ada kuar gelembung putih kat buntut miowww...laaaa dia da sampai masa ker?....ayyakkkkkkk!!!! angkat dia masuk kotak dia...dia leh bangun duk tepi mat yepp lagik...tetibe suami dan mertua sampai ( balik dari knduri kawen kat kl sanun ) kelam kabut laaa sangat..dengan gelabah nyer cik sue...lorrrr mak mertua aku plak jadik bidan ahahahahaha ( seb baik kikikiki )

Last2 biarkan je miow besalin kat tepi mat yepp...adehh la..yang aku plak tak berhati perut langsung..kawan tgh nerann aku leh snap gambo...pestime beb!!! tengok binatang beranak secara live ahahaah ( kes jakun )  
meh nengok sama meh ...










Dahhhh sudahnyerrr toto mat yepp nakkene rendam la plak hari ni...gelap nk ujan plak pagi2 ni...seb baik la ada banyak lagi toto lain huuuu...

ahhhh lupe nk bagitau...ada 4 ekor anak miow...yang penting cik sue da tahu da ni kije kuceng jantan mana nehhh...nasib la kau gebu..dapat anak tapi da di bawa ke sini ehehehehe...naseb baik ko hensem gebu kikikiki..ni anak miow da jadik kacuk siam nehhh...

Banyok betol tragedi semalam lahhhh!!!!..aisssss-tepuk dahi




7 comments:

cik bunga said...

comelnye baju..tgh bercadang dh wat dress utk diri sendiri ngn princess kecik ni,.. cik su sharela sikit cane nak wat polanya tu..:)

Cik Sue said...

cik bunga...lau nk citer pasal pola baju ni pangjang laa sgt huuu..sbb tu cik sue rekemen kan buku jahit tersebut..baru lengkap ceitanya...

zaza said...

cik sue..pesbuk cik sue ape name....sy pon suke beli buku buat collection...di awlnye.hehehe

Cik Sue said...

lor zaza..ada kat belah kiri atas kalendar tu...tuuuu ahhh ( cik su etgh juih bibir ke kiri kikikiki )...klik je situ..direct terus jumpe cs kat fb :-D

zaza said...

hehehe...keknye tgk blog
gune tpn....harus x nampok sbb kuar version yg boleh dibace oleh tpn je cik sue...ekekeke....

Cik Sue said...

zaza fb cik su e Surtima Yusof :-D

Anonymous said...

Salam.. sy nk beli pola jubah berpanel ni.. ada jual x? Sy xda fesbuk nk buka fesbuk cik sue pn.. blh x sms sy? 0194024049-Myra
Thank you..