Saturday, June 2, 2012

Cerita Sabtu..Dan Blausee Mak Buyung

Assalamualaikumm...

hehehehe dah 2 june?...jap je kan da setengah tahun da kite?...aisssss....Cik Sue baru balik dari kenduri kawen kat Pasir Gudang ni..Dekat Taman Dahlia...Alhamdulillah..kenduri kawen dak satu opis ngan cik suami laaa..lau ikut perasaan ni mang la sangat malas nk ikut dengan keadaan yang membuyung di hujung-hujung ni..segalanya malas..terutama bab nak bersiap tu ahhhh..ade la lau boleh nak bertapa aje kat bilik jait ni...ahhhh esok ada lagik kenduri kat kl sanung..kelang lama...Tak dapekk den nak ikut ( den sukeee heee )..biar la cik suami dan mertua sahaja yang pergi..den mang tak larat nak ikut..lagik-lagik pas kenduri dorang nk gi sopin kain plak..aisssss...

Ok laaa hari ni just nak cite pasal semalam nyer cerita...Semalam duk pikir-pikir nak buat laa satu blause nak melaram pergi kenduri ntok hari ni nyer..kain da ada cuma lom ada masa nak jahitkan untuk diri sendirik..ni la nasib si tukang jahit huuuu...pikir-pikir nak buat blause wakaka..kebetulan paternyer da ada cik sue copy di satu ketika dahulu dekat group jahit fb ahahahaha ( kaki copy tol aku ni )...dalam tengah hari gitu cik sue pun buat la polanyer bentang atas meja makan..maklum laaa perut nak bosa..tak leh la merangkak atas lantai buat pola macam dulu lagik huuu..kena guna khidmat meja makan la jawabnyer..tengah-tengah buat pola ada sorang pembaca blog ( Yatie dari jb katanyer ) panjat gaban cik sue ahahaha...tanyer cik sue cara nak satle masalahnyer tang keruk lengan kurung moden...eyahhhh sedang rancak bual kat hp..cik pos laju plak datang..dia hon macam nak begego satu taman depan umah..adeyyyy laaaa..kot ye pun sabau la sikit...kang aku main ilmu ghaib kang..tetiba..tingggg!!! tepacak cik sue kat depan muka dia..ahh baru ngko koma setahunn...

aisss tesen den dgn cik pos laju ni tau...merabang cik sue cari tudung n cari siparrrr yang ntah ke mana.. nk meluru kat pago tu..bila cik sue da sign dan amek bungkusan dan masuk umah nak sambung balik gunting pola yang baru gunting sikit saje tadi tuu yang cik sue tinggal jap tadi tuuu...ayyakkkkkk!!!...pola ku da selesai di gunting oleh Adam!!!!...rasa cam nak pitam...seb baik tak gunting kainnnnn!!!!!...

Adeyyy laaa mood nak buat semula pola tersebut da ke laut china selatan sana...bebekalkan ilmu jait yang ada cewaaaahhh...bentangkan saja kain ku gunting sana ku gunting sini...da siap jait da pun satu blausee... meh kite nengok meh..karang-karang la pola tuto cik sue tampal...






Amaran!!!...ehehehehe nampak cam selim jek kan?...korang jangan pecayaaa..tu cik patung yang pakai..cik sue pakai kembang setaman ahahaha..jadik laa blause untuk ibu-ibu comel yang membuyunggg ehehehe..jangan tak tahu gambo ni di snap setelan cik sue da pun balik dari kenduri ahahahaha...ada bau acammm sikit...maklum pas magrib jahit dalam kul 12 baru siap tenyeh ngan sabun mandi dan gosok..esok pagi-pagi da bertolak ke pasir gudang dengan melaram baju ni ahahaha mana den sempat nak snap...






5 comments:

ita said...

Kes pos laju tuh..sama je ngan kite...tgh myusu kn ank...dihon2...lintang pkng..mne nk lpaskn ank..nk cari tudung..rasa nk mbebelkn jer si posmen tuh..
Cantekk bju jer...nk plan ank kedua...nt leh buat hehe...

Cik Sue said...

aaaa kan..dorang ni kene bagi kusus tatasusila laa..tau laa dorang nak anto kat lain lagik..agak2 lee..kene buat komplen neh kikikiki

Anonymous said...

akak, post la pola blause nih hihihi

Fadzlin Hasina Mohd Faizal Wai said...

aslm.. cik sue.. tak nak postkan tutorial untuk blause mak buyung nie ker... cantik....

Cik Sue said...

Fadzlin..
wsalam..eheheheh nnti2 yer..cik sue tgh kejo masa neh..nnti da tenang sikit cik sue post ok..