Wednesday, September 19, 2012

Open Hahussss..

Assalamualaikummm...

hehehehe raya dah habis..dah masuk bulan baru dah pun..tunggu raya haji plak yer...nak citer pasal open house raya hari tu sikit...

Selain mengumpat cerita ni bertujuan memberi pengajaran kepada anak-anak muda yerkk...ok open house yang last day hari tu ciksue pergi..ikut suami la umah member suami cik sue ada jemput open house...rumah pertama kitarang pergi..suami sibuk bual-bual di bahagian depan cik sue duk kat dalam..sambil makan ..layan ank-ank dan sambil borak borak dengan yang lain yang dah memang kenal -pasal selalu kalau perjumpaan muka yang sama jek yang hadir ahahahaha...tengah-tengah duk makan dan bual tu datang dua org anak muda..hensemm dan kemas serta kacak..tapi sayang pulak pakain yang dorang pakai tak sesuai dengan majlis hari raya..sebagai anak melayu agak janggal la pakai macam tu..ahhhh?...ehehe dorang pakai suar jeans paras lutut tu...ketatttt...peh tu t shirt kaler2 terangg ..sendat pada badan..pakai anting2 lagik..rambut berkaler perang...nak kata kaum cina,kulitnyer sawo2 matang alah muke jawa pun ahahaha...

sungguh tak sopan kan?..kat tangan ada gelang besi lagik gelang getah lagik yg warna hitam tu...semua mata memandang kepada anak muda dua rang ni ( kawan kepada anak tuan rumah ) ..sepatutnyer dorang rasa segan bila banyak mata memandang ehhhh tapi lagaknyer seperti bangga pulak-mungkin dia rasa kacak habis lahhh maklum leee ramai jugak budak-budak ponpuan kat situ..dalam hati cik sue..zaman sekarang macam ni anak muda menyambut erti perayaan macam ni cara pakaian untuk hadir majlis orang..zaman anak aku esok2 macam mana lah rupa nyer yerkk..mintak jauh laaa aminnn...

Rumah ke dua plak...rumah tuan umah ni tak la besar mana jadi bersesak sesak la jugak orang kat ruang tamu tu..kat tepi meja makan tuan umah ada cermin besoooo...tinggiiiiii...ehehehe lebih tinggi dari cik sue yang 165cm ni...atas meja makan tu jugak la tuan umah atur hidang makanan bagai...ada sorang dak ponpuan ..rambut pangjang sampai pinggang...ehhhh..ehhhh dia duk kat kusi meja makan tu sambil muke ngadap cermin..peh tu tangan nyer tak henti henti duk belai rambut dia...geram tol cik sue tengok..sekejap kirai ke belakang rambutnyer sekejap ke depan sekejap belai belai ujung rambut sambil mata kadang-kadang duk jeling cermin...tak hinggat makanan kat atas meja tu tepi sangat dengan rambut dia...dah namanyer ponpuannn pantang duk depan cermin huuuu...macam-macam lahhh...

ok dah mengumpat..meh layan karenah cik sue plak...raya tahun ni malas la sangat..malas nak beralas meja bagai macam biasa..sebelum raye hari tu pergi jalan-jalan pasar tani..jumpe org jual stiker ni..dua keping sepuluh ringgit.Menarikk..beli lah 6 keping..konon2 nak tampal dalam bilik air lerr..dan kat dapur..balik umah pi tampal kat meja ganti alas meja ahahahaha..da dia kata mana2 pun boleh..kayu boleh simen boleh,mozek pun boleh..



ni lah dia...



ni meja budak-budak belajar dan buat kijesekolah...kaca

ni sekeping jekk...cukup lah utk meja ni tampal tengah-tengah


ni plak kat meja kopi ruang tamu...kayuu..sebabkan meja ni pangjang tampal la dua keping..




Bila dah open house kat umah ku selesai..nah tu dia ahahahahaha...tangan dak2 ni gatai kan?..aiiii seb baik anak orang..lau anak daku udah ku piattttt telinge ahahahaha...



tak mo pakai alas ni lagik untuk raya ahahahaha nak pakai patern kain balik ahahahahaha...



2 comments:

Mila@Rimbun said...

good idealah pakai tampal2 camtuh,cantik sgt... tp ada plak tangan yg gatal yerrrr

Cik Sue said...

tu lahhh..nak buat cemana..budak2..huhuhu