Monday, May 30, 2011

Episod Semalam...



Assalamulaikummmmm...wah penat terasa badan ni....bukan penat buat kije..tapi penat duk bertapa dalam keta seharian semalam.Bertolak dari pasir gudang se awal jam 8pagi nak ke kenduri kat segamat,jam sbelah lebih baru la sampai....Minggu ni kan dah mula cuti sekolah,kalau cuti sekolah bermula maka bermulalah episod pergi kenduri kahwin dengan hebatnye yer tak?..dah lama tak pergi kenduri kahwin ni..Orang macam cik sue ni kalau pergi kenduri mesti menarik perhatian orang ramai yang duk kat khemah2 pat orang makan tuh...cik sue tak perasaan bagai aiihhh..sungguh pown hikhikhik..kalau parking keta dekat-dekat dengan khemah lagik laaa bertambah popular cik sue..semua mata memandang kat arah kami (perasan ayat bajet sangat ni..)...Naik pekang kaki cik sue berjalan ke arah kusi tempat makan tu.Semua leher duk pusing tengok rombongan cik sue anak beranak hikhikhik..Wahhhh glamer habesss lah..bila dah duduk je..cik suami terus menjalankan tugasnyer..pi amek air,nasik dan lauk..untuk cik sue laaaa...cik sue elek je duduk bersama-sama ank.Wahhhh macam laki aku kene mandremm je lagaknyer..makcik tepi-tepi tu sibok la duk bisik-bisik sesama dorang...cik sue plak sibuk suap air pada mat yepp...pangku mat yep atas riba...cik suami plak,makan dulu kenyang-kenyang.Bila cik suami dah selesai basuh tangan..."bu!!..your turn bebeh.."..hahahahha cik suami bagi signal....Apo laiii mat yep berpindah tempat..cik suami plak pangku dia..tiba masa untuk cik sue makan bersama-sama ngan adam..anak bongsu cik sue ( bongsu la setakat ni hakhakhak ) yang dua org lagik makan sendiri dgn ayah dia tadi...Baru nak suap nasi kat mulut..makcik sebelah buka mulut tanya soklan familiar aku dapat " nape ank nie?..dah bape tahun umo dia?..cacat yer?..xboley gerak ker?..dia makan ape?....hikhikhikhik..puehhh dah cik sue duk bagitau jawapan jawapan ntok soklan-soklan tu kalau setiap kali pergi kat kenduri kat maner2..rasa macam nak rakam aje kat tape hehehehehe...Pas makcik sebelah tadik tanye bebrapa soklan..datang le yang lain dengan nasi kat tangan lagik tuu...duk intebiu cik sue..dah pakat kerumun aku mat yep n suami n anak-anak...adoii yaaaaa agaknyer dorang tak perenah tengok budak macam ayepp secara live agaknyer...sambil jawab soklan-soklan tu cik sue sambil makan cepat-cepat..nasi tu rasa apa pun cik sue dah tak tahu..dalam hati nak segera makan,jenguk pengatin dan blahhhh hikhikhikhik...susah erkk jadi orang glamer nih hikhikhikhik...
Jam dekat dua belas,kami tolak balik..singgah umah mak mertua plak kat kluang...sampai kluang jam satu lebih..sembang-sembang dan masak-maask jam 5.30 balik pasir gudang,magrib baru sampai..ehhhh malam cik suami nak pergi tesco plak beli pampers mat yepp yang dah nak habis stock...cik sue tak mau hikut maka cik suami pergi dengan tiga lagi anak hikhikhik...maka sekian lah sudah cerita semalam...korang boleh pi buat kije ahahahahahaha...





6 comments:

Ayie said...

itu menunjukkan rakyat malaysia nih prihatin.. hahaha

Cik Sue said...

hakhakhak..terlalu perihatin sangat lah pulak..

Aku dan Sulaman said...

sue...my best friend ada ank macm sue...umur skang 12 tahun...memang sama...nak mandi,makan segalanye mbf yang uruskan...tp dia sentiasa ceria dan sentiasa berfikiran positif macam sue...sy betul2 kagum dan respect dengan korang...

Cik Sue said...

entah laaa berat mata memandang berat lagi bahu memikul..semoga saya sentiasa di anugerahkan dengan kekuatan ini huhuhuhu aminnnn

Aku dan Sulaman said...

insyaAllah Sue..setiap dugaan yang Allah turunkan ada sebabnye..dan pastinya Allah Maha Mengetahui mengapa Sue terpilih utk menghadapi dugaan ini..pasti ada sebaik2 ganjaran untuk Sue kelak..

Cik Sue said...

aminnnn...