Tuesday, May 31, 2011

Baju Baru

Assalamualaikumm..salam sayang korang...hari ni cik sue happy sangat..sebab dalam sebok melayan selsema dan pening kepala akhirnye siap jugak tiga helai baju bloause baru..patern bloause ini telah di ajo oleh kawan cik sue yang datang bertandang ke rumah semase cik sue tengah giat cergas dengan aktiviti demam dan selsema hari tu..moh cik sue tayang kat korang...



Ni baju memula yang cik sue buat...badan adalah kain batik yang lebih jahitan..lengan plak kain tudung cotton cik sue potongkan..hikhikhik..pasai tak cukup kain..








Yang ni plak lebihan kain jugak..kain cotton jepunn..tak keras tapi tak la jugak lembikk...punnn tak cukup kain maka buat le lengan setewokk je pendeknyer..


Cik sue taruk getah elastik..kasik nampak kedut..



 Ni le rupa getah pada keliling leher baju..


Cik sue kasi belah tepi badan baju...



Ni ler baju ke3 yang siap baru sat tadi...lepas siap terus snap terus masuk blog hikhikhik..pisang panas lagik nih...Baru puas hati siap yang ni..rupanyer bloause ni sesuai ngan kain lembut macam ni..kain lembik hikhikhik..ni pun kain lebihan baju raye anak cik sue ahahahaha...


Boleh ler i melaram ngan suar atau skirt labuh erkk..erkk hihihihi..


Ok lahhh..sekian dulu n3 pada hari ini..nak buat jugak tak?.kalau nak,nanti cik sue bagi pola dan step nak jahit yerkk...ok i nak tido dah..dah malam...tatatatata



4 comments:

Aku dan Sulaman said...

shantik2,,,,hehee...suke tgk blouse pertama tu..kain tuk badan dan lengan tak sama ,nampak ekslusif....gud idealah sue....;p

Cik Sue said...

hehehehhe saje je tuu drpda buang..dah jadi baju..kan..kan..kan

nyza tokyzika said...

cik sue, ader x pola baju mengadung??? :))

Cik Sue said...

eheheheh nnti pas habis kemaih2 ni cik sue buatkan..sebenarnya buat utk dr sdirk jugak..nnti cik sue update hokeyy..